USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку святий Миколай приніс солодкі подарунки для дітей ВПО

6 Грудня 2023 08:08
Цього року українці відзначають день Святого Миколая за новим церковним календарем – 6 грудня. Напередодні, 5 грудня, у Палаці учнівської молоді улюблене свято вже завітало до дітей з числа ВПО, котрі мешкають у Луцькій міській громаді. Для них відбулося театралізоване дійство «Назустріч пригодам» та були вручені солодкі подарунки.

На захід прийшли понад 450 дітей разом із батьками, тож перед початком вистави до них звернувся Луцький міський голова Ігор Поліщук. Він привітав присутніх із прийдешнім святом та нагадав, що день Святого Миколая особливий для Луцька, адже цей святий є покровителем нашого міста, повідомили у міськраді.

«Хочу побажати, щоб у наступному році Бог подарував нам перемогу і всі українці, які втратили домівки, знайшли нові або мали можливість повернутися після завершення війни до себе додому, – сказав міський голова. – Бажаю всім вам міцного здоров’я, добра, миру, злагоди. Не зважаючи на те, що час дуже складний, бажаю знаходити хоч маленьку часточку позитиву у кожному дні і зберігати оптимізм».
Потому розпочалася святкова містерія «Назустріч пригодам». Вона ще раз нагадала про те, чому діти так люблять день, коли приходить Святий Миколай і оживає казка. Крім Миколая-Чудотворця, героями вистави стали двоє сучасних школярів, Лісові Мавки, Лялька-Мотанка, Лісовик і навіть знаменитий пес Патрон. Казкова історія поєднала минуле та сучасне і ще раз нагадала, що в теперішні складні часи особливо важливо бути добрим, чуйним та вміти прийти на допомогу.
По завершенню театралізованого дійства присутні у залі діти отримали солодкі подарунки.

Читати ще: Діда Мороза придумав організатор Голодомору, або Чому в СРСР репресували Святого Миколая

Решта дітей із числа ВПО також матимуть гостинці від Луцької громади. Як повідомив директор департаменту освіти Віталій Бондар, це відбудеться вже найближчим часом під час новорічно-різдвяних заходів. «Ми розуміємо, що одразу не охопимо всіх дітей ВПО, які є в громаді, адже це понад 1500 чоловік. Тому перший святковий захід проходить сьогодні (5 грудня, – ред.), інші відбудуться 7, 8 грудня і в наступні дні аж до 25 грудня, до цьогорічного Різдва», – зазначив керівник департаменту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Людина Показати IP 6 Грудня 2023 12:28
Як же гарно. Все треба зробити для діточок.
Корiнний лучанин Показати IP 6 Грудня 2023 13:23
Щось спiшить ,до 19 ще е час . Лiвий Миколай.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus