USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вишита сорочка, пелюшки та книжечка: подарунки для новонароджених лучан

29 Червня 2017 22:49
Із 2011 рокуФонд Ігоря Палиці «Тільки разом» реалізовує проект «Нове життя – новий Луцьк». У рамках програми «Культура і духовність» новонароджені лучани та їхні мами отримують приємні й корисні подарунки, повідомляє прес-служба Фонду.

За час реалізації проекту Фондом спільно з турботливими працівниками клінічного пологового будинку та волонтерами вручено породіллям понад 10 тисяч вишитих сорочечок і пелюшок, а ще – книжечок «Наше малятко».

Мами немовлят дуже задоволені неочікуваними сюрпризами. Кажуть, вишиванка в перші дні життя – дуже доречний подарунок. Жартують, що книжечки більше призначені батькам, які будуть вести щоденник перших досягнень сина чи доньки. А от у вишиті ніжними кольорами сорочечки й пелюшки можна сміливо одягати дитятко на таїнство хрещення.

Лучанка Ксенія Онищук – мама Тарасика. Подарунок від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» їй вручила волонтерка Діана Скоп. Поки Тарасик спокійно спить у сповитку, Ксенія зацікавлено гортає книжечку «Наше малятко». Каже, планувала придбати такий щоденник, але вже після народження дитини. А вишиті лляні сорочечка та пелюшка так сподобалася мамі, що вона вирішила: у цих вишуканих вдяганках хрещені батьки понесуть Тарасика до храму.


27-річна Тетяна не зводить очей із новонародженої донечки. Адже ця дитинка дуже довгождана в молодій родині. Оскільки пологи були дочасними, породіллі зробили кесарів розтин. Мама каже, що в пологовому будинку дуже уважний і чуйний персонал, однак мріє швидше потрапити додому. У рідних стінах їм із Софійкою буде спокійніше. Першу фотосесію в новому візочку мама планує зробити доньці, одягнувши її у вишиванку від Фонду.

"Я приємно вражена, що волонтерка завітала до нас і вручила такий гарний подарунок. Адже ми зовсім не знайомі, а людина привітала теплими словами і принесла потрібні речі", – зазначила мама Софійки.


У сусідній палаті голосно заявляє про себе крихітний Ярослав. Мама Оксана дякує за вишиті вдяганки і зітхає, що вони… завеликі для її синочка. Волонтерка заспокоює: невдовзі сорочечка стане тісною для Ярославчика, адже протягом першого року життя малюки ростуть найшвидше.

"Добре, що мами та їхні дітки, які щойно з’явилися на світ, не обділені увагою благодійників. Також ми з чоловіком були приємно вражені, що у пологовому будинку змогли отримати свідоцтво про народження сина. Представник РАЦСу безплатно зареєструвала нашого Ярославчика і принесла його перший документ у палату", – зазначає пані Оксана.


Пощастило зустріти в пологовому відділенні й молодого тата. Андрій Середа сповна пережив емоції батьківства: коли дружина відновлювала сили після кесаревого розтину, він був поряд із новонародженим сином.

"У нас вже є дворічна донька. Тому можемо порівняти діток. Донька була крикливою, голосно плакала. А син тихенький, спокійний, тож обрали йому відповідне ім’я – Тихін", – розповідає дружина Андрія Мирослава.

Подружжя в один голос відзначає: у Луцькому клінічному пологовому будинку створено дуже комфортні умови для мам і діток. Андрій та Мирослава мають із чим порівняти, адже їхня первістка народилася в Кременчуку. Кажуть, що Луцьк – направду європейське місто.


Зі слів керівника програми «Культура і духовність» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитра Зінька, традиція подарунків для новонароджених лучан триватиме й надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Токарчук Показати IP 6 Липня 2017 12:34
Отримали подарунок. Дякуємо. Гарну справу робите.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus