USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Депутати посварилися, але проголосували

7 Березня 2012 09:34
Обговорення виконання обласної програми увіковічнення пам’яті жертв війни, політичних репресій та депортацій у сесійній залі Волиньради перетворилося у шоу.

Про це йшлося 6 березня під час 10-ої сесії ради.

«Свободівець» Анатолій Вітів поцікавився, чому в цій програмі немає згадок про урочище Вовчак та монастир біля села Загорів, де відбулися визначні події з історії УПА.
«Чи ми зробили крєн в сторону совєцьких героїв і беремо приклад з данєцьких? Вам по барабану на Вовчак. Ви їздили в Маневичі – край партизанської слави. Добре, що забрали ті дибільні бігборди: Волинь - край партизанської слави», - висловився він.

Однак голова ОДА, представник фракції ПР Борис Клімчук зауважив, що зовнішні об’єкти реклами встановлювалися і «писалися» екс-головою ради, нині «біло-сердечним» депутатом Анатолієм Грицюком.

А заступник начальника управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА Віктор Сливка доповнив його. Мовляв, це робилося на виконання відповідного указу тодішнього Президента України Віктора Ющенка.

Водночас, Клімчук визнав можливість існування деяких «упущень» в програмі. Однак Вітів сказав, ніби в програмі все «упущено і її треба переписати».

Голова облради Володимир Войтович пояснив: «Ми слухаємо питання про виконання програми в 2011 році. Тому переписати її повністю ми не можемо».

Натомість «нашоукраїнець» Сергій Слабенко висловив невдоволенням тим, що кожного року програму недофінансовують.
«Тому й не всі заходи проводять. Я можу сказати, що в пам’яті людей сьогодні лише велике свято - День перемоги. Всі інші свята та відзначення проходять значно скромніше – без належного фінансового забезпечення», - відзначив депутат.

Ці слова образили Клімчука. Мовляв, минулоріч провели багато роботи. Для прикладу він розказав, як волиняни відновили 4 українські цвинтарі в Польщі.

Зрештою голова фракції «Фронт Змін» Ігор Гузь попросив перерву. Однак Войтович відмовив йому, аргументуючи це тим, що перерву можна взяти після голосування.

Тож, депутати взялися висловлювати пропозиції. Зокрема, Вітів запропонував визнати роботу органів влади, спрямовану на виконання програми, незадовільною.

Однак обранці волинської громади не підтримали його, а вирішили схвалити діяльність органів влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus