USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку депутати дозволили продати квартиру в центрі міста

12 Грудня 2014 11:07
Депутати Луцької міськради проголосували за включення нежитлового приміщення загальною площею 55,3 метра квадратних на вулиці Словацького, 12/93 до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу орендарем – товариством з обмеженою відповідальністю «Телемережі України». Ця квартира, де раніше був їх офіс, має перейти працівникам підприємства - багатодітним батькам.

З приводу цього рішення в сесійній залі розгорілася дискусія. Так, депутат міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зазначив, що 2-кімнатну квартиру в центрі міста продають менше, ніж за 20 тисяч доларів.

«Я раніше був проти продажу комунального майна. Ми продаємо квартиру в центрі міста за 320 тисяч гривень, це навіть не 20 тисяч доларів. Де на сьогоднішній день такі ціни на житло. Нехай орендують, сплачують орендну плату і ця сума за 5 років нам надійде в бюджет. А розпродамо майно – не буде з чого стягувати орендну плату», - зауважив він.

Його підтримав і депутат Богдан Шиба.

«Прошу не голосувати, щоб під шумок передавати квартиру в центрі міста», - закликав депутат.

Натомість заступник міського голови Тарас Яковлев надав розрахунки, що 320 тисяч гривень – це вартість квартири без ПДВ. Якщо порахувати з ПДВ, то вартість одного квадратного метра - більше 8 тисяч гривень.

«Цей об’єкт хоче придбати суб’єкт підприємницької діяльності. Що він далі робитиме - не знаю. Але це нормальна практика і нормальна ціна для вторинного житла», - зауважив він.

А ось представник підприємства «Телемережі України» розповів, що вже багато років орендують це приміщення, зробили там ремонт. Нині вони мають нове приміщення, а цю квартиру вони хочуть придбати для своїх працівників: інженер та бухгалтер підприємства, які виховують трьох неповнолітніх дітей.

«Це багатодітна сім’я. Вони можуть стати на квартирну чергу, щоб отримати з часом житло безкоштовно. Або ми надамо житло від підприємства. Ми багато років його орендували, ремонтували», - каже чоловік.

Депутати підтримали проект рішення і дозволили викупити квартиру підприємством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Оля Показати IP 12 Грудня 2014 12:00
А чому ніхто не напише, що інженер і бухгалтер - це дочка і зять власника фірми Семерея? Отак би чужим і подарували квартиру... Ги-ги-ги
Сіроткі.... Показати IP 12 Грудня 2014 14:58
https://www.youtube.com/watch?v=c-lctGbGaQg

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus