USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати таки зробили Гудиму почесним громадянином Луцька. Із сьомої спроби

29 Липня 2009 14:58
Депутати Луцькради підтримали рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька» активному учаснику національно-визвольних змагань кінця 80–початку 90-х років минулого століття Олександру Гудимі. Щоправда, таке рішення вони ухвалили із сьомої спроби. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Нагадаємо, два тижні тому Луцька міськрада провалила це рішення.
 
Перше голосування за таке рішення не набрало потрібної кількості голосів. Луцький міський голова Богдан Шиба зауважив, що в цій країні потрібно обов’язково вмерти, аби хтось про тебе сказав добре. Опісля цієї репліки луцького керманича обранці громади погодилися на поіменне голосування. Пан Шиба попрохав присутніх підтримати рішення виконкому і громадських організацій, проте після такого заклику рішення не було прийнято, на нього погодилися лише 20 депутатів (мінімально потрібна кількість голосів – 24).
 
Луцький міський голова Богдан Шиба не без обурення зауважив, що наче ми «і досі продовжуємо жити в Радянському Союзі, а тому треба поводитися по-іншому». Цю репліку підтримав депутат від БЮТ Василь Гриб. Інший бютівець Олександр Пилипович зазначив, що присвоїти таке почесне звання він має право, а ось не присвоїти його – ні. Він додав, що таких титулів потрібно «роздавати» більше, аби було ким гордитися.
 
Представник фракції «НУ» Олег Іванюк висловив думку, що досі не продуманий порядок приведення людей до такої відзнаки. Він зауважив, що це рішення є суперечливим. А від майбутнього почесного громадянина можна очікувати непослідовності у своїх кроках у майбутньому, мовляв, він не прогнозований. «Я не проти, я просто утримуюся», - резюмував свій виступ пан Іванюк.
 
Натомість Богдан Шиба запропонував скасувати рішення виконкому. «Або так, або так. Рішення не може бути неприйняте. Рада повинна мати позицію» - додав луцький керманич. Проте і у цьому випадку рішення не прийняли, «за» виявилося лишень 4 депутати.
 
Депутат Василь Гриб, емоційний у своєму короткому спічі, запропонував знову проголосувати – за присвоєння цього звання Олександру Гудимі. Обранець громади Олег Іванюк зауважив, що розуміє, як незручно зараз міському голові у цій ситуації, тому вирішив змінити власну думку і підтримати таке рішення. Проте у підсумку голосування лише 22 депутати виявилися «за». Таку подію обранці громади відзначили вигуками із зали «Давайте ще раз!» та «Є прогрес!» Апофеозом стала фраза «Давай ще 3 рази!», яка потім виявилася пророчою.
 
Луцький міський голова Богдан Шиба уп’яте закликав присутніх у залі проголосувати за. На його заклик відгукнулися вже 23 депутати Відзначивши тенденцію до росту, депутати проголосували ще раз. Як висновок – знову показник у 23 депутатських голосів. Пан Шиба додав: це наша історія, а комусь би хотілося задушити цю людину і сказати, що от тепер він – герой.
 
Оскільки ситуація із голосами не рухалася із «мертвої точки», луцький керманич запропонував піднімати це питання на завтрашньому засіданні виконкому. В останній, сьомий раз, зібравшись із силами, депутати таки видали рекордний результат у 28 голосів, тож рішення було прийнято.
 
Довідково:
 
Гудима Олександр Васильович народився 3 січня 1950 року у селі Вишківці Немирівського району Вінницької області, у сім’ї селян.
 
Одружений, батько двох дітей. Член КПРС з 1971 року, член НРУ, член ДемПУ, депутат Волинської обласної ради І демократичного скликання.
 
Один із засновників Народного Руху України за перебудову на Волині, організатор першого демократичного мітингу на Замковій площі у Луцьку (23 липня 1989 року).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 15:01
Ау-народ! Ви портрет львівського Гудими повісили!!!!
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 15:01
Або на фото не Гудима, або він страшенно змінився від такої невдячності народних обранців.
Назар Правда Показати IP 29 Липня 2009 15:03
Ви з фото ТРОХИ помилились, то не той Гудима панове
Alex Показати IP 29 Липня 2009 16:08
Найбільш важливе питання сьогодення - це обрати Гудиму почесним громадянином міста Луцька, та й ще 7 разів голосувати. Смішно. Такого завзяття Шибі бракує для вирішення інших питань. Цікаво, як би депутати не здалися, щоб тоді було - 10, 20, 100 ... голосування?
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 16:13
Почему не тот????? Именно Саша Гудыма. Подтверждаю.
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 16:24
І ви ще не знаєте, що сьогодні Гудиму обрано почесним пацієнтом Ліпинської психлікарні. Причому, з першого разу...
Анонім Показати IP 30 Липня 2009 15:13
Якого львівського? Це наш Гудима!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus