USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати вирішили, що луцький будинок - не аварійний

24 Грудня 2012 13:50
Будинок, що на вулиці Іова Кондзелевича,5 у Луцьку, стоятиме віками, а ремонтувати його зобов'язані мешканці.

Про це йшлося 24 грудня під час засідання бюджетної комісії обласної ради.

Так, головний спеціаліст з питань реставрації історичної забудови обласного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Петро Троневич розповів, що в кількох квартирах в будинку мешкають люди, які нині просять їх відселити у нові помешкання, а будинок відремонтувати державним коштом, враховуючи, що він є пам'яткою архітектури та історії національного значення.

Водночас він повідомив, що деякі лучани, попри заяви про непридатність будівлі для проживання, прописують в квартирах своїх родичів.

Також Троневич висловив думку, що будівля стоятиме віками і не є аварійною. «Потрібно лише провести реконструкцію фасаду та гідроізоляцію», - зауважив посадовець.

Зі слів заступника міського голови Лариси Соколовської, нині люди просять відселити їх в інше житло, бо бояться, що будівля зруйнується. «Ці прохання виникли на фоні Рівненської, 109. Там є проблема з підтопленням, але там встановлено насос, який постійно відкачує воду. Першочергової потреби у відселенні немає», - зауважила чиновник.

На її думку, нині необхідно розробити проект водопониження, а тоді взятися за фасад будинку.

Депутати, вислухавши посадовців, рекомендували виконкому Луцької міськради заборонити прописувати в будинку нових мешканців та вирішили, що грошей на ремонтні роботи не даватимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Андрій Показати IP 24 Грудня 2012 14:12
І правильно вирішили депутати.Коли я і тисчі подібних мені гарували щоб стягнутися на якусь хатину,відмовляючи собі в елементарних речах,не вилазячи з кредитів і кас взаємодопомог,інші відпочивали і чекали халяви від держави.
Є до Андрій Показати IP 24 Грудня 2012 15:32
ПІДТРИМУЮ!!!
Лучанин Показати IP 24 Грудня 2012 14:22
Петра Троневича та Ларису Соколовську посили в ті будинки
Ньюмен Показати IP 24 Грудня 2012 16:48
Це неправильне рішення. Як завжди депутати не вивчили досконало ситуацію, і поскільки сказати "так" рівноцінно зняттю з посад, тому сказали "ні". Але проти фактичного стану речей не попрешь, процес руйнації не зупинишь.
Тетіа Показати IP 24 Грудня 2012 17:27
Пропоную в цей будинок, який стоятиме вічно, переселити всю обласну раду (обов'язково не забути про пані Соколовську) і нехай собі роблять хоч реконструкцію, хоч проект водопониження
тетяна до Тетіа Показати IP 24 Грудня 2012 21:15
цілком підтримую
Лучанка Показати IP 24 Грудня 2012 18:28
Дуже правильно, там майже ніхто не живе, пару стариків , а понапрописували бог зна кого, думають на халяву одержать квартири.Доки це вже халявне закінчиться, підтримую Андрія ми ,щоб купити квартиру колись кооперативну в усьому відказували собі, копили копійчини і купили житло,а то давай на хаялву.За чий кошт? Це, що ми платники податків поаинні хитрим і наглим будеио квартири купувати
Водовоз Показати IP 24 Грудня 2012 19:16
Дома там сплош и рядом,памятники архитектуры,правильно зачем нам эти памятники!!!Мы наш мы новый мир построим,кто был никем,тот стал ничем!!!
Саня Показати IP 24 Грудня 2012 20:25
Точно там адвокатішка один живе - Деркач - то він там такий ремонт отгрохав в квартирі ( 1-й поверх ). То за наше бабло ще одну хату хоче?
))) Показати IP 24 Грудня 2012 23:35
срач в комментариях просто дивный. давились копейками? флаг Вам в руки. Кто-то так не мог, что им теперь, обветшавший потолок на головы? второе. сильно смущает информация о прописывании родственников. насколько мне известно, в домах такого типа сами жители обитают без всякой прописки, права приватизировать жилье у них тоже нет. какая-то там мутка с законодательством. посему сильно похоже на брехню.
Тимоти Показати IP 25 Грудня 2012 10:12
Щоб гроші вкладати на ремонт, треба мешканцям це житло приватизувати. а я так розумію, цього не хоче робити наша влада. Це головна причина, чому питання не вирішується. А виступ Троневич, -це "совєтський" підхід, відмазка, щоби нічого не робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus