USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати затвердили «неадекватну» програму

24 Квітня 2012 17:01
Депутати Волинської облради підтримали проект програми модернізації теплоенергетики регіону, яку декотрі назвали «неадекватною», а її автора – «некомпетентним».
Про це йшлося 24 квітня під час сесії облради, коли депутати обговорювали питання затвердження програми модернізації комунальної теплоенергетики Волині на 2012-2015 роки.
Голова фракції «Свободи» Анатолій Вітів заявив, що програма – марне «викидання» грошей. «Вона не вирішує всіх проблем в комплексі. От пишуть, щоб поміняти котельні на електричні, але не розраховано, чи витримає це електромережа», ‒ зауважив обранець громади.
Водночас він незадоволений тим, що задля виконання заходів, передбачених програмою, доведеться щороку брати кредит обсягом 40 мільйонів гривень. «І лише відсотків прийдеться повертати 6 мільйонів гривень. Звідки на цю програму братимуть гроші комунальні підприємства, якщо вони всі – збиткові?» ‒ запитав депутат.
Програма – неадекватна, автор – некомпетентний
Вітів запропонував зняти проект з розгляду. «І переробити її адекватно. Це – неадекватна програма», ‒ додав він.
Начальник головного управління містобудування, архітектури та ЖКГ облдержадмімістрації Юрій Куц відповів, що кожен із пунктів програми розробляли відповідні спеціалісти. «Також вона потрібна, аби отримати кошти з державного бюджету, які видаються лише під подібні документи», ‒ сказав він.
«Нашоукраїнець» Михайло Бегаль попросив колег підтримати програму. Мовляв, у Ратнівській лікарні встановили котел, який не використовує газ, і він окупився за 4 місяці.
Згодом слово знову взяв Вітів. Він висловив думку, що чиновники лобіюють виробника котлів ТОВ «Волинь-Кальвіс». «На мою думку, вони - не найкращі. І губернатор (голова ОДА Борис Клімчук, ‒ «ВН») мав би контролювати подібні речі», ‒ заявив «свободівець».
Натомість Куц зауважив, що обладнання товариства обирає багато користувачів. «Вони й дешеві, і якісні, і фірма місцева. Чи краще житомирські купляти?» ‒ поцікавився чиновник.
Вітіва така відповідь не задовольнила. Обранець громади навіть назвав Куца «некомпетентним начальником».
«Ми зариваємо 280 мільйонів в землю. Міняємо трубу на трубу», ‒ відзначив депутат.
До дискусії приєднався обранець громади Святослав Кравчук, який запропонував підтримати програму. «Там чітко написані кошти, які просять депутати з районних та міських рад, і вони далекі від того, щоб кошти використати неефективно», ‒ висловився він.
«Кнопкодавський» відступ
У свою чергу «нашоукраїнець» Сергій Слабенко вчергове повернувся до теми діяльності «кнопкодавів» в обласній раді. «Я впевнений, що хоч всіх регіоналів немає, але вся фракція проголосує. І мені прикро, що найвища посадова особа області з Партії регіонів і в залі сидить, і голосує, а його колеги покинули зал з незрозумілих причин», ‒ сказав депутат.
Його підтримав «фронтовик» Ігор Гузь. Мовляв, члени групи «Нова Волинь» сміються з опозиційних обранців громади, коли ті просять не голосувати чужими картками. «22 людини з «Нової Волині», а голосують 58 чоловік. Про що тут говорити? Ви плюєте на місцеве самоврядування», ‒ майже прокричав він.
***
Зрештою, після нетривалої дискусії, депутати взялися голосувати. 49 обранців громади вирішили підтримати програму. Тож проект затверджено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Знаючий Показати IP 24 Квітня 2012 17:22
«Також вона потрібна, аби отримати кошти з державного бюджету, які видаються лише під подібні документи» - дійсно, під прозорі, чіткі й обгрунтовані програми важко отримати кошти - не видно відкатів.
Kventin Показати IP 24 Квітня 2012 17:22
Цікаво, а хто писав в досьє ВН біографію Бегаля??? Цитую: "З 1981 року по 1982 рік працював медичною сестрою...". Особа чоловічої статі працює медбратом, а не медсестрою.
Миколайович Показати IP 24 Квітня 2012 17:48
Дюди, а для чого нам 80 депутатів? вони ж не ходять на сесії! там тільки Гузь і Вітів шось роблять
zenon Показати IP 25 Квітня 2012 12:46
Ага! Щось роблять. Це називається "бла-бла".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus