USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Держава боргує педагогам Луцької громади за роботу з дітьми з особливими освітніми потребами

22 Лютого 2022 19:58
З жовтня минулого року у Луцькій громаді педагогам, які надають додаткові психолого-педагогічні і корекційно-розвиткові заняття дітям з особливими освітніми потребами, не оплачують роботу.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Як повідомив директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар, на сьогоднішній день у закладах загальної середньої освіти Луцької громади навчаються 153 дитини з особливими освітніми потребами. З жовтня минулого року педагогам, які надають корекційні та психологічні послуги таким учням, держава не виплачує кошти.

«Майже кожен заклад освіти має таких діток. З жовтня відсутня субвенція на забезпечення педагогів, які здійснюють ці послуги. Є педагоги, які працюють тільки на цій роботі і в них нема зарплати. У зв’язку з цією ситуацією виникає напруження серед колективу», – зазначив він.

Таких педагогів, зауважує він, у школах громади близько 200. У 2021 році було проведено 8177 корекційних занять. Сума заборгованості наразі складає 977,9 тисячі гривень. Крім того, у 2022 році на оплату корекційних занять необхідно додатково 3,747 мільйона гривень.

У зв’язку з цим на розгляд сесії винесено проект рішення про звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України щодо оплати заборгованості за проведення (надання) додаткових психолого-педагогічних і корекційно-розвиткових занять (послуг) дітям з особливими освітніми потребами. У документі міська рада просить забезпечити державну підтримку особам з особливими освітніми потребами, оплативши заборгованість в сумі 4,725 мільйона гривень за корекційні заняття, проведені у 2021 та 2022 роках.

Члени комісії підтримали проект рішення і рекомендували колегам ухвалити його на сесії.

Юлія МАЛЄЄВА

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus