USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Державна служба зайнятості за рік працевлаштувала 826 тисяч осіб

29 Січня 2019 21:04
Державна служба зайнятості України у 2018 році працевлаштувала 826 тисяч осіб, що на 6% більше від показника попереднього року.

Як повідомив на прес-конференції виконуючий обов’язки голови Держслужби зайнятості Валерій Ярошенко, 51% з працевлаштованих – до надання статусу безробітного, інформує УНІАН.

«Станом на 28 січня на обліку в Державній службі зайнятості перебуває 340 тисяч українців. Це на 45 тисяч менше, ніж за аналогічний період минулого року. Взагалі за 2018 рік до центрів зайнятості по всій Україні звернулися близько 2 мільйонів громадян. Хочу сказати про те, що 826 тисяч з них були працевлаштовані», – сказав Ярошенко.

Незважаючи на такі показники, за підрахунками Міжнародного валютного фонду близько трьох мільйонів українців наразі працюють за кордоном, зважаючи на серйозні проблеми з якими стикається українська економіка.

Зі слів Ярошенка, минулоріч Держслужбі вдалося збільшити на 10% – до 1,1 млн – кількість вакансій у своїй базі даних. Також зросла кількість роботодавців, які в минулому році співпрацювали з центрами зайнятості, на 10% – до 200 тисяч.

Крім того, керівник Держслужби зайнятості зазначив, що торік було здійснено оптимізацію структури служби, а більшість адміністративно-господарських функцій передано з центрального апарату на обласний рівень, що дозволило збільшити чисельність працівників, які надають соціальні послуги, до 75% з 59% від загальної чисельності персоналу.

Зі слів Ярошенка, в 2019 році служба зайнятості візьметься за удосконаленням своїх центрів і послуг, а також розробкою низки проектів, які б допомогли українським трудовим мігрантам повернутися на ринок праці в нашій країні.

Ярошенко також нагадав, що з 1 січня 2019 року підвищено мінімальний розмір допомоги з безробіття: громадяни з урахуванням страхового стажу та заробітної плати тепер отримуватимуть від 1440 до 1630 грн, а для громадян, яким нараховуються виплати без страхового стажу та заробітної плати, розмір допомоги тепер становить від 544 до 610 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus