USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Державних чиновників Волині «забрали» до війська. ФОТО

19 Квітня 2013 12:43
Навчальний збір з оборонних питань із керівництвом Волинської обласної державної адміністрації, обласної ради, головами райдержадміністрацій та районних рад, міськими головами відбувся на Волині.

У Володимир-Волинському гарнізоні, на базі 51 окремої механізованої бригади, відбувся навчальний збір з оборонних питань із керівництвом Волинської обласної державної адміністрації, обласної ради, головами райдержадміністрацій та районних рад, міськими головами тощо. У заході взяли участь понад 50 осіб, - йдеться у прес-службі Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.

Перед початком активної роботи, полковник Володимир Яцків довів до присутніх посадовців порядок проведення заходу та здійснив інформаційний екскурс щодо історії 51 окремої механізованої бригади, її структури та основних завдань, які виконують військовослужбовці.

Згодом, виступив військовий комісар Волинського обласного військового комісаріату полковник Віталій Чурай. У спілкуванні із державними посадовцями, військовий комісар довів вимоги керівництва оборонного відомства та держави щодо комплектування Збройних Сил України військовослужбовцями військової служби за контрактом. Також він розкрив зміст заходів, що вживаються для посилення мотивації громадян України до військової служби. Присутнім запропонували перегляд фільму «Збройні Сили України на сучасному етапі. Основні напрямки реформування та розвитку».

Однак, у програмі зборів були передбачені не лише академічні обговорення. Після закінчення лекційних заходів, учасники зборів вирушили до парку бойових машин бригади для участі у практичній частині навчань.
Зокрема, їхній увазі прежставили зразки озброєння та військової техніки механізованих і танкових підрозділів, підрозділів артилерії та протиповітряної оборони, штатні ремонтні та транспортні засоби, що є на озброєнні у військовій частині. На кожному навчальному місці цивільні посадовці отримали детальне роз’яснення щодо можливостей кожного представленого зразка. А також, особливо ті, хто мав досвід військової служби, отримали можливість особисто ознайомитись із принципом їхньої роботи. Під час демонстрації можливостей військової логістики, керівникам державних адміністрацій та місцевих органів самоврядування запропонували посмакувати хлібом, який був випечений у польовий умовах.

Завершальним етапом збору стало виконання вправ стрільб зі стрілецької зброї на полігоні військової частини. Учасники виконували вправи навчальних стрільб з автомата Калашникова АК-74 та 9 міліметрового пістолета Макарова .

За підсумками виконання стрільб з АК-74 кращим виявився голова Володимир-Волинської районної ради Степан Слащук. А найвлучнішими стрільцями з пістолета стали голова Володимир-Волинської районної ради Валентин Скуба та заступник Старовижівської районної ради Василь Романюк. За влучність і збереження бойових навичок грамоти переможцям вручив командир 51 окремої механізованої бригади, начальник Володимир-Волинського гарнізону полковник Володимир Яцків.

Після завершення практичних стрільб, посадовці ознайомилися з системою управління вогнем механізованого взводу на БМП-2 в обороні, а також – порядком практичного виконання вправ стрільб з озброєння танку Т-64.

Відгуки гостей 51 окремої механізованої бригади були вкрай емоційні. Усі зійшлися в думці про необхідність систематичного проведення аналогічних зборів у подальшому. А дехто відверто зізнавався, що радикально змінив у кращий бік уяву про Збройні Сили України.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
льотчик Показати IP 19 Квітня 2013 14:54
повеселилися за рахунок платників податків
Факт до льотчик Показати IP 19 Квітня 2013 17:32
Навчались відстрелюватись від платників податків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus