USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держбюро розслідувань очолить людина, контрольована Президентом, – Чумак

13 Грудня 2016 23:16
Державне бюро розслідувань України – квота Президента України в неофіційних торгах між БПП та Народним Фронтом. Відтак, незалежно від результатів конкурсу його очолить людина, яка буде тісно пов’язана з главою держави. Про це заявив народний депутат України Віктор Чумак в ефірі телеканалу ZIK.

Депутат пояснив, чому посада очільника ДБР є настільки важливою: «Державне бюро розслідувань – це спеціальний правоохоронний орган, який буде розслідувати кримінальні злочини, скоєні відповідальними державними особами, тобто, те, що не стосується корупції, якою займається НАБУ. Також ДБР розслідуватиме і корупційні злочини, вчинені працівниками НАБУ, та військові злочини. Ідея полягала в тому, щоб забрати в прокуратури повністю досудове розслідування. Тобто цей орган забирає в Генпрокурора те, що робить його важковаговиком в політиці. Тому за посаду голови цього органу ведеться потужна боротьба».

Народний обранець зазначив, що конкурсна комісія з відбору кандидатів на посаду голови та заступника Держбюро сформована з порушеннями, відтак, зберігається можливість опротестувати результати.

«В комісію не потрапила жодна людина від громадськості. Попри вимоги, прописані в законі про формування конкурсної комісії, один з членів комісії не має юридичної освіти. Це може поставити під сумнів всі рішення цієї комісії і може послужити підставою для опротестування результатів, особливо, якщо буде суспільний розголос щодо цього конкурсу».

Також Віктор Чумак зробив припущення щодо того, хто саме очолить новостворений орган: «Це може бути людина, яка є тісно пов’язаною з Президентом. Уже давно ні для кого не є секретом, що там залишилось 2-3 кандидатури, які вважаються фаворитами. Військовий прокурор Анатолій Матіос швидше, відіграє роль димової завіси. Він найбільш відома особа, тому його діяльності як кандидата присвячено найбільше уваги ЗМІ. Посада, швидше за все, буде «розіграна» між Ольгою Варченко та Олексієм Горащенковим. Це конкурс на першого заступника і заступника. Якщо дві людини виходять в фінал – то один стає головою, другий заступником. Геращенков – радник Президента, у його відданості Петру Олексійовичу сумніватись не доводиться. Варченко там для того, щоб підкріпити голову Бюро серйозними професійними знаннями. ДБР – це структура, яка створюється, фактично, замість прокуратури. В цьому найбільш заінтересований Президент. Це президентська квота», - підсумував нардеп.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про прагення луцького нардепа очолити Держбюро, яке було створене наприкінці минулого року. Ним виявився син волинського судді і народний депутат від міста Луцька Ігор Лапін. На початку грудня він вибув з конкурсу на посаду голови ДБР.

Політичну заангажованість під час обрання голови бюро свого часу визнав головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. Він заявив, що готовий бути головою Державного бюро розслідувань за умови, що лідери “Блоку Порошенка” та “Народного фронту” дадуть на це згоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
патріот Показати IP 14 Грудня 2016 08:07
Щоб остаточно Україну не пустити у прірву її шматують БПП та "фронт" видаючи це все за "коаліцію", а всі мовчки спостерігають і чогось чекають... Кажете "минулі" були диктаторами?! :)))
Сераховичі Показати IP 14 Грудня 2016 11:00
Цікаво,а що є хоч одна посада при владі не контрольова порохом(((:

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus