USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Держдумі не бачать підстав для вводу військ в Україну

7 Квітня 2014 21:55
У Кремлі кажуть, що не можуть ввести війська в Донецьку область України, як це було в Криму, тому що про це попросили сепаратисти.

Про це заявив голова комітету з оборони та безпеки Ради Федерації Росії Віктор Озеров, інформує ТСН.

При цьому він пригадав, як російські солдати опинилися на території Південної Осетії і Абхазії.

«Але це було в рамках СНД, а просто так узяти і ввести за закликом місцевої влади наш миротворчий контингент у Донецьк чи кудись ще – це суперечить міжнародним принципам і нормам», - сказав Озеров.

Він додав, що Росія могла б піти на такий крок, якщо Рада безпеки ООН прийме відповідне рішення. Щодо рішення Ради Федерації про дозвіл на використання Збройних сил в Україні, він пояснив, що це стосувалося лише Криму.

«Це було пов’язано з ситуацією в Криму, але при цьому ми діяли, виходячи з угод щодо Чорноморського флоту, й лише посилили охорону наших баз. Ми задоволені тим, що під час проведення референдуму нам не довелося використовувати своїх військових, і кримчани самі вирішили свою долю», - заявив Озеров.

Що ж стосується східних областей України, де посилилися заворушення проросійських сепаратистів, він заявив, що введення військ сюди було б «контрпродуктивним».

Водночас глава МЗС України Андрій Дещиця в інтерв’ю на російській радіостанції «Ехо Москви», що Україна буде воювати з Росією в разі введення російських військ у східні українські області, повідомляє ВВС.

За його словами, Росія «не має жодних підстав для того, щоб вводити війська у східні регіони України».

Він додав, що в разі «найгіршого сценарію» Україна покладатиметься, в першу чергу, на власні сили.

Нагадаємо, сьогодні в Донецьку сепаратисти захопили обласну раду і заявили про створення Незалежної Донецької республіки в складі Росії. Потім самопроголошена «народна Донецька обласна рада» оголосила про проведення 11 травня референдуму про визнання Донецької республіки. А ввечері в Харкові сепаратисти проголосили Харківську Народну Республіку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Володимир Показати IP 8 Квітня 2014 02:31
Насильників прийдеться притягувати до відповідальності згідно закону, тим більше, що серед них багато може бути іноземців. Рада безпеки ООН може ввести за проханням парламенту України миротворчий контингент ООН, а не з країни-окупанта.
Антон Показати IP 8 Квітня 2014 09:38
А що, ще є люди, які вірять держдумі РФ?
владі Показати IP 8 Квітня 2014 10:35
Ну все це помоєму має вам бути зеленим світлом,як що всі визнають цих захватчиків сепаратистами ВПЕРЕД дійте жорстко всіх в тюрми і розігнати по норам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus