USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держекоінспекція почне перевіряти якість пального на АЗС

2 Березня 2021 16:01
Прем’єр-міністр України доручив створити робочі групи на рівні кожної області із боротьби з нелегальним ринком нафтопродуктів, а також провести перевірки автозаправних станцій (АЗС), повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, пише 24 канал.

«Сьогодні вранці відбулася онлайн-нарада під керівництвом прем’єр-міністра України саме з питання обігу нафтопродуктів, зокрема, нелегального обігу палива в Україні. До нього були залучені всі служби, органи Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій. За дорученням прем’єра будуть створені робочі групи у кожній області, проводитимуться перевірки», – сказав Мальований під час онлайн-пресконференції.

За його словами, цього року у відомства з’явиться можливість проводити не лише документальні перевірки походження палива на АЗС, а й лабораторні аналізи якісного складу нафтопродуктів.

«Минулого року ми працювали виключно з документами: перевіряли паспорти, техрегламенти, вивчали походження нафтопродуктів. Цього року виділено фінансування на лабораторні дослідження. Триває процедура закупівлі такої послуги, оскільки наші лабораторії не мають таких технічних можливостей», – пояснив голова Держекоінспекції.

Мальований уточнив, що в кожній області будуть створені комісії, куди увійдуть представники ДСНС, Держпраці, Держпродспоживслужби, а також Держекоінспекції, чиїм завданням буде перевірка дотримання природоохоронного законодавства, зокрема якості нафтопродуктів з точки зору екології.

«Минулого року ми провели 848 перевірок АЗС, за підсумками яких склали 979 рішень-приписів, санкцій. Санкцій було накладено на загальну суму понад 8 млн грн», – повідомив голова Держекоінспекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 2 Березня 2021 17:26
"наші лабораторії не мають таких технічних можливостей" великі гаспідарі за 30 років вгробили в тій державі все, що можна і не можна було вгробити, а правоохоронні органи (поліцію, прокуратуру, суди ) перетворили на своїх маріонеток

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus