USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Дякуємо головним меценатам нашого свята – ЗСУ»: у Луцьку презентували ялинки незламності. Фоторепортаж

19 Грудня 2022 19:07
Сьогодні, 19 грудня, у день вшанування покровителя Луцька святого Миколая, відбулося урочисте відкриття головного ялинкового тріо міста.

Громадська акція «Ялинка незламності 2023» пройшла на Театральному майдані.

Війна внесла свої корективи у формат заходу. На відміну від минулих років, ялинки не прикрашали гірляндами та ілюмінацією. Педагоги закладів культури та їхні вихованці, учасники мистецьких колективів і гуртків громади виготовили іграшки власноруч. Також немає додаткової ілюмінації і прикрас на Театральному майдані.

Акції передувало театралізоване дійство «Світло перемоги», яке відбулося в Палаці культури міста. Міська рада спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» започаткували чудову ініціативу: організували для дітей усіх військовослужбовців громади яскраву виставу із солодкими подарунками. Загалом таких акцій відбудеться близько десятка, під час них солодощі отримають майже три тисячі дітей.

До слова, сьогодні ж у Палаці культури гостинно відкрила двері діткам і їх батькам резиденція святого Миколая.
До глядачів із вітальним словом звернувся Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Вітаю усіх з Днем святого Миколая – особливим світлим святом. Вітаю з прийдешнім Різдвом і Новим роком. Бажаю усім жителям нашої громади, аби наш покровитель святий Миколай оберігав Луцьк від ворога, захищав від негараздів та проблем. Хочу побажати, щоб у ці свята у ваших домівках було тепло і родинний затишок. А ваші серця були наповнені любов’ю. Ситуація дуже непроста. Хочу щоб у вас на душі було хоча б трошки світліше. Нехай наступний рік принесе нам таку довгоочікувану перемогу і мир! Щоб усі ми могли повернутися до звичного життя. І ще раз – усім нам перемоги!» – підкреслив Ігор Поліщук.
Актори Волинського академічного обласного театру ляльок долали холод, темряву, зневіру, аби разом із глядачами зустріти святого Миколая. Перед дітьми розігралося яскраве дійство, у якому взяли участь СК козацького бойового мистецтва «Герць», ансамбль «Антарес», вокальні студії «Зернятко», «Соломрій», «Spivanochka show», хор «Дзвіночок» (Луцька школа № 3).
Заслужений артист України Петро Савош у образі патрона Луцька зичив у спільній молитві настання переможного миру та дякував захисникам України.
Голова Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода побажала глядачам усіляких гараздів.

«Щиро дякую творчим колективам! І особливо юним учасникам і найменшим гостям свята. Ви – світле майбутнє сильної України. Вам прославляти нашу державу в усьому світі. Навчайтеся, розвивайтеся, ставайте кращими. Я впевнена, що вам усе під силу! Від імені народного депутата України Ігоря Палиці хочу привітати вас з таким гарним святом, прийдешнім Новим роком і Різдвом Христовим. Нехай цей рік стане для нас роком миру і перемоги. Нехай наші діти лише з підручників знають, що таке війна. Нехай вони живуть у сильній, незалежній і мирній Україні. І ще хочу, аби ми подякували головному партнеру нашого заходу – Збройним силам України. Дякуємо кожному нашому захиснику. Слава Україні!» – не стримувала емоцій Катерина Шкльода.
Звичайно, святий Миколай не ходить без подарунків. Тому кожен маленький гість свята отримав від нього гостинчик!
Громадська акція «Ялинка незламності 2023» розпочалася з подяки воїнам, які захищають нас від російських окупантів та хвилини пам'яті за тими, хто віддав своє життя. Під час неї до стели Героїв Небесної Cотні та загиблих воїнів піднесли символічні свічки пам'яті.
«Щиро вітаю вас зі святом! Важливим для нашого міста. На жаль, цьогоріч ми не можемо відзначати його так, як робили минулі роки. Однак наша ялинка прикрашена. І вона прикрашена янголами та стрічками у наших національних кольорах. І це ще одне свідчення того, що ми віримо і дивимося у майбутнє впевнено. Дякую нашій громаді, дякую нашому місту за гідність, за небайдужість і дієвість у наближенні перемоги. Окремо дякую усім нашим військовим – саме завдяки їм ми й можемо тут зібратися. Вічна пам’ять, честь і шана тим, хто віддав своє життя на полі бою. Бажаю кожному в цей особливий період, щоб на душі хоча б трошки стало тепліше і світліше», – звернувся до присутніх міський голова Ігор Поліщук.
Також під час громадської акції пластуни передали Вифлеємський вогонь миру. Завершилася акція спільним виконанням духовного гімну українського народу «Боже великий, єдиний...»

Олександр ДУРМАНЕНКО

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus