USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Дія» візьме участь у розробці Європейського цифрового гаманця

12 Липня 2023 12:33
Міністерство цифрової трансформації України презентувало застосунок «Дія» як претендента на визнання однією з офіційних реалізацій Європейського цифрового гаманця.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

«Команда Мінцифри презентувала застосунок Дія на установчій зустрічі міжнародного консорціуму цифрової ідентифікації POTENTIAL у Парижі. Застосунок представили як претендента на визнання однією з офіційних реалізацій Європейського цифрового гаманця», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, на зустрічі європейським колегам показали, як у «Дії» створити та використовувати кваліфікований електронний підпис, як за допомогою застосунку відкривати банківські рахунки, а також як користуватися цифровими документами.

Зазначається, що під час доповідей та презентацій учасники форуму неодноразово відзначали Україну як державу, яка попри виклики війни робить відчутні успіхи в діджиталізації на шляху до ЄС. Особливу відзнаку Україна отримала від французького міністра цифрових технологій Жана-Ноеля Барро.

Як повідомлялося, консорціум POTENTIAL (PilOTs for European Digital Identity Wallet) об’єднує 19 країн Європи та має на меті покращити доступ громадян до надійних і безпечних засобів електронної ідентифікації та послуг. Консорціум працює над розробкою Європейського цифрового гаманця. Це мобільний продукт, який дозволить людям в електронній формі зберігати свої ідентифікаційні дані (еID) і зручно користуватися та ділитися ними як у межах своєї країни, так і за кордоном для отримання різних видів послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus