USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дістали з 25-метрового колодязя: на хуторі біля Луцька дівчата врятували собаку. Відео

17 Лютого 2022 20:56
Неподалік Луцька в закинутий колодязь потрапив собака. Шанс, що його віднайдуть у таку пору на хуторі серед полів, мінімальний. Однак долею випадку песика почули й врятували.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини Тетяна Толкаченко, зранку, коли вона їхала на роботу, їй зателефонувала подруга Анна Шумакова й повідомила, що на хуторі в Борохові в старий колодязь втрапив собака.

«Ми з Анею вже не один раз рятували цуциків. Сьогодні вона подзвонила і сказала, що на хуторі неподалік Луцька в колодязі кричить собака. Це в полях, у цю пору там усі дороги розвезло. Ми списалися з друзями. Я спершу думала, що когось підключу, але врешті довелося самій підключатися, адже в мене є навички роботи з мотузкою. Ми взяли мотузки, спорядження й поїхали туди. Машина загрузла в багнюці ще за два кілометри до того хутора. І ми удвох з подругою пішли та витягнули собачку», – пригадала Тетяна.

А виявити пса, який потрапив до колодязя на давно покинутому хуторі, її подрузі-спортсменці Анні вдалося, просто пробігаючи повз. Вона бігає вранці й часто її шлях пролягає повз хутор. Неодноразово підгодовувала там того собаку. Сьогодні ж зранку не натрапила на песика й побігла далі. Однак дорогою в неї з вуха випав навушник з увімкненою музикою і вона почула гавкіт пса.
«Хутор закинутий, тож довелося пошукати, куди прив’язати мотузку. Колодязь дуже глибокий – мінімум 25 метрів. У мене не вистачило однієї мотузки й довелося дов’язувати другу. В колодязі страшно, немає чим дихати, дуже глибоко, але сухо», – сказала Тетяна.

Унизу колодязя була стара автомобільна покришка. Завдяки їй, упавши з такої висоти, песик навіть не травмувався.

«Коли ми прийшли й почали готуватися, собака все зрозумів: перестав кричати, тихо сидів і чекав, хоч із бортика колодязя донизу падали шматки цегли, адже колодязь дуже старий. Я спустилася, бачу: сидить, ховається. Собачка невеликий, тому я змогла покласти його у спеціальний транспортувальний мішок. Він сидів у ньому тихо-тихо. Я довго вилазила, бо було дуже тяжко, мотузка хиталася, мене кидало, било об стіни, а песик навіть не поворухнувся. Як тільки я вилізла і поклала мішок на землю, він вискочив і почав стрибати від радості, бігати й знову в той колодязь заглядати. Звісно, ми його відігнали й чим могли прикрили колодязь», – розказала дівчина.

Загалом на спуск у колодязь Тетяна витратила близько п’яти хвилин, а от підніматися довелося утричі довше. Хоча, як додала, разом із подругою вони встигли врятувати пса швидше, ніж їхній друг витягнув машину з багнюки.
Навики рятування з використанням мотузки Тетяна отримала завдяки тренуванням у гірсько-спелеологічному клубі «Стохід», де займається вже кілька років. Як зізналася, до сьогоднішнього випадку по-справжньому рятувати когось таким чином раніше не доводилося. Додала, що все-таки порятунок пса з колодязя – насправді ще та авантюра, адже спускатися довелося без страховки. До того ж, колодязь старий і міг у будь-який момент завалитися. Однак пройти повз тварини, що страждає, Тетяна не може.

«Так виходить, що допомагаю тваринам. Хоч сама їх навмисне не шукаю, це вони мене знаходять. Якось ми з Анею їздили велосипедами на змагання і ледь не наїхали на цуценят у зав’язаному мішку, яких хтось викинув у лісі. Це сталося на початку змагань, тому ми віднесли цуциків людям. Вони вже ними зайнялися. А ми цілий день ще їздили і переживали, як вони там, але вони потрапили в надійні руки добрих людей», – розповіла Тетяна Толкаченко.

Відзначимо, що дівчата врятували песика у символічну дату – 17 лютого відзначають День спонтанного прояву доброти.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Сергій Показати IP 17 Лютого 2022 23:50
Молодці!!!!
ЗнайЮ Показати IP 18 Лютого 2022 01:23
Добре що є не байдужі люди.
Тетяна Показати IP 18 Лютого 2022 07:56
Молодці дівчата, що врятували песика а не пройшли повз.Життя є цінним подарунком від Бога. Хтось знущається, а хтось готовий рятувати не шкодуючи себе. Якщо б кожен мав у серці любов і співчуття до всього живого так як ви, наскільки б добрішим був світ, в якому ми живемо!
Лінгвіст Показати IP 18 Лютого 2022 08:38
І дівчата гарні,і справу добру роблять,цілу статтю написали,а для підкріплення ще й відео відзняте....от тільки матюки відразу псують всю картину,і дивитися далі «операцію порятунку століття»немає ніякого бажання
Читач Показати IP 18 Лютого 2022 09:00
А де врятований пес?
пес дюк до Читач Показати IP 18 Лютого 2022 10:05
на першому фото "прифотошоплений"...З відео- монтажем важче...Не справились...
Рауль Показати IP 18 Лютого 2022 12:38
Разруха поражает
Читачка Показати IP 19 Лютого 2022 13:06
Дівчата молодці, не кожен на таке піде. Ми часто буваємо на тому хуторі, бо там наш город, але цікаво хто того колодязя так потрощив, повибивав вікна, ламає замки, забирає залізні речі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus