USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дітей до дитсадків реєструватимуть за допомогою електронної системи

24 Січня 2013 10:34
Електронна система автоматично обиратиме найближчий до місця проживання дитини дошкільний заклад, а також допоможе позбутися скандалів через черги та місця у дитсадках.

Про запровадження електронної реєстрації дітей до дошкільних навчальних закладів говорили у стінах Луцької міської ради під час засідання постійної комісії, - інформує «Волинська правда».

Так, ініціатором проекту є депутат Андрій Осіпов із колегами. Він зауважив, що не вигадав нічого нового. Така система працює у Чернівцях, Івано-Франківську та Вінниці. За словами Осіпова, позитив від нововведення перевищує будь-які сподівання. До того ж українці вигадливі, тож щоб потрапити в садочок, реєструють дітей у кілька дошкільних закладів. Тим паче, у Луцьку великі черги до дошкільних навчальних закладів, немає й достовірної інформації про реальну потребу в садочках у Луцьку. Електронна черга допоможе позбутися скандалів через черги та місця у дошкільних установах. Тобто запровадження системи допоможе збирати об’єктивну інформацію про дітей. Осіпов хоче запровадити нововведення з 1-ого березня 2013 року.

Депутат зауважив, що слід змінити радянське ставлення до садочка - як до камери схову для дитини. Дошкільний заклад - це початок освіти та соціалізації дитини, каже Осіпов. Таку електронну чергу можна буде розмістити на сайті Луцької міськради. Система зможе автоматично обирати найближчий до місця проживання дитини садочок і ставитиме на чергу. Осіпов зауважив, що система «потягне» до 10 тисяч гривень.

Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк зауважив, що станом на 1 січня 2013-ого року черга до садочків складала 1005 дітей. Чиновник додав, що він особисто підтримує ідею впровадження такої системи, проте у ній є багато «підводних каменів». Так, у Чернівцях ця система обійшлася в десятки тисяч гривень, а не в таку суму, яку назвав Осіпов. Також можливі й судові позови через відмову прийняття на чергу в тому чи іншому садочку. Зауважив Гребенюк і те, що садочкам бракує і комп’ютерів, і доступу до інтернету.
Зокрема депутати цікавилися, що ж робити із дітьми, які йдуть позачергового до садочків, чи які уже стоять на черзі.

У підсумку комісія узагалі не змогла прийняти рішення. Далі депутати розглядатимуть це питання на найближчій сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
олена Показати IP 24 Січня 2013 11:16
Ага, а ще є момент того, що часто батькам зручніше водити дитину не відносно місця проживання, а відносно місця роботи. Це тепер теж не буде враховуватись?
Юра Показати IP 24 Січня 2013 16:12
Цього ... Осіпова тягне аби щось колотити, хоч ...о в ступі, аби лишень колотити. Може його десь прилаштувати для початку соціалізації?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus