USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Собаки-терапевти» у Луцьку лікуватимуть дітей

26 Січня 2018 13:25
У Луцьку презентували діяльність міжнародного проекту із навчання фахівців каністерапії та реабілітації дітей з інвалідністю завдяки грі з собаками.

Про це йшлося під час прес-конференції на тему: «Соціальна реабілітація людей з особливими можливостями за допомогою каністерапії в транскордонному регіоні» в конференц-залі Палацу культури міста Луцька 26 січня.

На початку заходу заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук привітав присутніх та подякував за громадську активність.

«Луцька міська рада завжди приділяє особливу увагу діткам з інвалідністю. Тому цей проект – наступний крок, аби люди з обмеженими можливостями почували себе вільніше та краще у суспільстві. Проект передбачений на рік, за цей час маємо навчити багатьох людей та допомогти у лікуванні діткам. Надіємося, що цей проект матиму майбутнє», - звернувся Костянтин Петрочук.
Зауважимо, що каністерапія – це нетрадиційна психотерапевтична методика лікування та реабілітації, для якої використовують спеціально відібраних тварин. Лікування дозволяє розвинути позитивні емоції і розумові здібності, поліпшити моторику й рухові можливості людини, позбавити від стресу, покращити комунікабельність тощо.

Проект здійснюється за програмою транскордонного співробітництва Білорусь-Україна. Головні партнери КП «Ласка» та ГО «Брестський союз підприємців «Сприяння».

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук каже, що проект вже розпочав діяльність.

«Зараз ми працюємо над інфраструктурою для впровадження каністерапії на території нашого підприємства. Вже заключили угоду з дипломованим експертом Ольгою Смірновою, яка напрацьовує методологію. Фінансуватиметься проект із ЄС впродовж року. Головна мета – навчити людей каністерапії. Також будемо й проводити практичні заняття з дітьми. Після проекту на території КП «Ласка» буде необхідний майданчик, ми навчимо людей і продовжуватимемо цю справу. До цієї програми долучилися й волонтери, які приводять своїх домашніх тварин. Зараз шукаємо ще кінолога, а з настанням теплої погоди будемо робити площадку для занять», - інформувала Дана Новарчук.
Проектний менеджер Антоніна Гошовська зауважила, що проект, який виграли лучани, буде першопрохідцем в Україні, адже подібних програм немає.

«Щодо каністерапії, то в Україні в цьому напрямку нічого немає. Єдине, що було, це канадські фахівці проводили реабілітацію для військових. Для прикладу, в Польщі це - офіційна професія, а в Росії програма діє на рівні міністерства. Ми маємо намір створення таких точок у різних областях України, щоб була команда медиків, кінологів, які могли б допомагати людям з інвалідністю», - каже Антоніна Гошовська.
Голова ГО «Брестський союз підприємців «Сприяння» Володимир Мазалов подякував за співпрацю ти висловив сподівання на плідну роботу.
Експерти зауважили, що каністерапію застосовують при гіперактивності, безсонні, депресіях, аутизмі, неврозі, розладах уваги, слуху, мови, при м’язовій дистрофії.

Заходи впроваджуватимуть на території двох держав в таких областях: Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська, Чернігівська, Брестськьа, Гомельська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus