USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Дітям-сиротам у Луцьку купуватимуть малосімейне житло

3 Листопада 2016 17:09
У рамках нової міської програми дітям-сиротам планують купувати малосімейне житло, адже досвід реалізації попередньої програми показав, що ці особи часто конфліктують під час спільного проживання у соціальному помешканні.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 2 листопада.

Проект міської програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, на 2017-2021 роки винесли на розгляд членів виконкому.

Як повідомив начальник служби у справах дітей Федір Шульган, подібна програма діяла з 2012 по 2016 роки. У результаті дії програми протягом чотирьох років придбали п’ять квартир, з них – дві двокімнатні та три однокімнатні, де нині проживають 10 дорослих осіб та п’ятеро дітей. Одну з двокімнатних квартир передали під приватизацію для трьох братів та сестер. Проте під час виконання попередньої програми виникла низка проблем. Зокрема, вони пов’язані з тим, що молоді люди не звикли до спільного проживання у соціальному житлі – виникали проблеми щодо поведінки цих осіб, оплати комунальних послуг (частково гасити заборгованість довелося рішенням виконкому). У зв’язку з цим, під час реалізації нової програми пропонують купувати житло лише малосімейного типу і надавати його лише для однієї особи, щоб надалі не пов’язувати сиріт спільним проживанням.

У рамках попередньої програми цьогоріч виділили 550 тисяч гривень, з яких 150 тисяч використали на ремонт однокімнатної квартири, що належить двом дітям-сиротам, за 400 тисяч пропонують придбати житло малосімейного типу.

Дію програми бюджетна комісія міськради вирішила обмежити не п’ятьма, а трьома роками. На 2017-2018 роки планують витратити по 650 тисяч гривень, у 2019 році – 900 тисяч. Програма передбачає співфінансування в обсязі 50% з міського та 50% - з обласного бюджету. Члени виконкому підтримали проект програми.

За станом на 30 вересня на первинному обліку в Луцьку перебуває 161 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування (53 дитини-сироти, 108 – позбавлених батьківського піклування). З них перебувають під опікою 128 дітей, в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу – 15, в державних закладах – 17, в сім’ї родичів – 1. Із загальної кількості дітей 47 мають житло на праві власності, 95 – на праві користування, 19 – не мають житла.

Нагадаємо, що житла у Луцьку потребують 14 дітей-сиріт та осіб з їх числа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus