USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відремонтували квартиру для двох дітей-сиріт

1 Листопада 2016 16:15
14 дітей-сиріт та осіб з їх числа, які потребують житла, перебуває на обліку в Луцьку. Дехто з них отримав соціальне житло, але часто молодь не вміє уживатися разом.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань фінансів та бюджету сьогодні, 1 листопада.

Як повідомив начальник служби у справах дітей Луцької міської ради Федір Шульган, донедавна в обласному центрі Волині діяла програма забезпечення житлом дітей-сиріт. За час дії цієї програми закупили 5 квартир для дітей сиріт і дітей позбавленого батьківського піклування.

Цьогоріч за 160 тисяч гривень відремонтували квартиру для двох дітей-сиріт та планують придбати малосімейку на вторинному ринку.

«Сучасна молодь, на жаль, не може вжитися у спільній квартирі в соціальному житлі. Вони не можуть розібратися, хто має платити за комунальні послуги, один хлопець спромігся здати житло в оренду, а сам жив по сусідах. Тому ми вирішили, що краще купувати малосімейки і, якщо протягом року мешканці не допускають порушень, тоді можлива передача житла в приватну власність, щоб ці особи могли жити самостійно», - пояснив він.

До слова, нині розробляється новий проект договору оренди соціального житла, оскільки діючий не передбачає відповідальності за пошкодження майна, за порушення умов договору.

Всього в Луцьку на обліку наразі перебуває 14 дітей і осіб з їх числа, які потребують житла. Серед них є ті, хто користується у соціальним житлом. Тож депутати затвердили проект Програми забезпечення житлом дітей-сиріт на 2017-2019 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus