USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дітки з порушеннями зору дізналися, чому Святий Миколай є покровителем Луцька

20 Грудня 2017 20:16
Екскурсія «Святий Миколай і Луцьке чудо: сторінками історії міста» для учнів 5-10 класів Крупівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з порушеннями зору відбулася у 20 грудня у Луцьку.

Так, до Дня Святого Миколая «Генерація успішної дії спільно з колективом Крупівського навчального-реабілітаційного центру та управлінням туризму та промоції Луцької міської ради організували екскурсію, в рамках якої дітки дізнаються про Святого Миколая і про те, яке відношення він має до Луцька.

Як розповів голова ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук, ГО «Генерація успішної дії» тісно співпрацює з дирекцію Крупівського НРЦ, адже він не лише займається громадською роботою, а й є вчителем у цьому навчальному закладі. З його слів, «Генерація успішної дії» запрошувала на зустріч з дітками Сашка Лірника (відомий український казкар, - ВН). Окрім цього, громадська організація влаштовує багато цікавих заходів для вихованців НРЦ.

Пан Віталій звернув увагу на те, що найбільшою потребою для дітей з вадами зору є книги, надруковані шрифтом Брайля, які наразі видаються в дуже малих тиражах, тому Braille Studio підготувала для діток черговий подарунок до Дня Святого Миколая – книжку дитячих оповідань, яка має назву «Прийди до нас, Миколаю».

«Книга буде розповсюджена в Крупівський НРЦ, також Braille Studio подарувала цю книгу у Волинську державну обласну універсальну наукову бібліотеку імені Олени Пчілки. Окрім цього, книгу ми плануємо розповсюдити у школи-інтернати для незрячих або тих, де навчаються незрячі дітки», - каже Віталій Ткачук.

Своєю чергою, менеджер КП «Центр туристичної інформації та послуг» Ірина Ковальчук, яка сьогодні була в якості екскурсовода, зауважила, що День Святого Миколая – це не лише обмін подарунками, а й нагода більше про нього дізнатися.

«Коли планувала екскурсія до Дня Святого Миколая, то хотілося розповісти про те, як наше місто пов’язане з цим святим , тому ми будемо зупинятися на локаціях та розповідати, як саме Миколай пов’язаний з ними», - розповіла екскурсовод . Також вона зауважила, що такі тематичні екскурсії проводяться регулярно.

Щодо екскурсії, то вона розпочалася від пам’ятника Святому Миколаю та продовжилася у старому місті, зокрема дітки зупинялися біля луцьких кликунів, яких у місті є 5, та Братського мосту. Завершилася екскурсія біля стін Луцького замку.

Вихованці НРЦ дізналися, що Святий Миколай є покровителем міста Луцька, адже 1259 року до Луцька прийшли татари та хотіли захопити наше місто. Втім, їм не вдалося зробити це військовим шляхом, адже, зневірившись, місцеві жителі, згідно Галицько-Волинського літопису, стали молитися до Святого Миколая, після чого сталося диво – здійнявся великий вітер, через що облога Луцька стала неможливою і татари відступили. Таким чином після цієї облоги Святий Миколай є покровителем та охоронцем Луцька.

Насамкінець дітки подякували за екскурсію та виявили бажання відвідувати подібні екскурсії і надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus