USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Діти батьків-курців учетверо частіше починають курити. Дослідження

29 Грудня 2021 14:16
Експерти попереджають, що підлітки, батьки яких курять, учетверо частіше тягнуться до сигарет.

Кампанія «Найкраще здоров'я без тютюнового диму» присвячена дослідженню, яке показує, який вплив дорослі курці мають на молодих людей, пише УНН.

У ньому йдеться про те, що 4,9% підлітків, батьки яких курять, теж роблять це. І навпаки, лише 1,2% підлітків, батьки яких не курять, беруться за цигарки.

Світовий досвід

Нова Зеландія заборонить продаж тютюну, щоб остаточно відмовитися від куріння.

Кожен, хто народився після 2008 року, не зможе купувати сигарети або тютюнові вироби протягом життя, відповідно до закону, який, як очікують, набуде чинності наступного року.

Цей крок є частиною масштабної боротьби з курінням, оголошеної міністерством охорони здоров’я Нової Зеландії.

У країні сповнені рішучості досягти загальнонаціональної мети – скоротити рівень куріння до 5% до 2025 року з метою його повної ліквідації.

Наразі 13% дорослого населення Нової Зеландії курить, причому цей показник набагато вищий серед корінного населення маорі, де він зростає майже до третини. У маорі також більш високий рівень захворювань і смертності.

У міністерстві охорони здоров’я Нової Зеландії стверджують, що куріння провокує кожен четвертий рак і залишається основною причиною смерті, якій можна запобігти, для п’яти мільйонів людей у країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus