USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Діти на вулиці – штраф до 5100: у батьківських чатах розповсюджують фейкові повідомлення

17 Березня 2020 22:30
У батьківських чатах у вайбері та фейсбуці розсилають фейкові повідомлення про відповідальність батьків за перебування їхніх дітей на вулиці під час карантину. Зокрема, батьків лякають штрафами до 5100 грн або навіть й арештом та позбавленням волі.

Діти можуть виходити на вулицю, так само як і дорослі. Переслане повідомлення – нісенітниця.

Як викривили інформацію і запустили фейк показало видання По той бік новин у фейсбуці.

«Сьогодні Верховна Рада проголосувала законопроекти щодо боротьби із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території України. Дмитро Разумков уже підписав їх. http://bit.ly/2UafyDs

В законопроектах наразі не йдеться про дітей взагалі.

А йдеться про те, що вводиться адміністративна (штрафи) та кримінаьна (позбавлення волі) відповідальність за порушення правил карантину.

Наприклад, якщо людина, яка потенційно інфікована коронавірусом і перебуває у місці обсервації, вирішить самовільно його покинути, то їй доведеться заплатити штраф 17-32 тисячі гривень.

Якщо це зробить посадова особа (ой, згадуємо тут Скалецьку – жарт) – то тоді штаф становить 34-170 тисяч гривень. Це про порушення правил карантину.

А ось ці 1700-5100, які згадують у вайберівській розсилці. Забрали по одному нулику від суми, додали неіснуючих статей невідомо якого закону і «Бережіть себе та дітей». Фейк готовий.


А насправді, штрафом у розмірі 17-51 тисяча гривень (17 000 – 51 000 – забиріть по нулику від кожного числа і отримаєте вашу розсилку) або арештом, обмеженням чи позбавленням волі караються люди, які порушать санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням. Наприклад, якщо ви когось цілеспрямовано вирішите інфікувати – то підпадаєте під дію цієї статті», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Хмм Показати IP 17 Березня 2020 22:35
А краще б щоб правда була А то наче канікули в них
Анонім Показати IP 17 Березня 2020 22:38
Яжмать,яжзнаю.Сидять кури в декреті і видумують басні,краще б за дітьми дивились.Мало того ще й по велодоріжці йде з колискою,гуляє і по телефону розмовляє.
)) до Анонім Показати IP 18 Березня 2020 17:03
Краще б за дітьми півні дивилися, чоловіки кур.
Анонім до )) Показати IP 18 Березня 2020 19:17
Є ЖІНКИ І ЧОЛОВІКИ,а є півні і кури.
Петро Показати IP 18 Березня 2020 07:25
А нам школа вже надіслала цей фейк...
Комаровский Показати IP 18 Березня 2020 09:25
Висідіти з дитиною вдома дуже тяжко, як морально так і фізично. Якщо вийти і в парку погуляти де нема скупчення людей, то чому б і ні? Збиття з графіку може принести більше шкоди, чим користі. У всіх обмеженнях є правило "не нашкодь", зважде всі плюси і мінуси...
Світлана до Комаровский Показати IP 18 Березня 2020 11:49
Не пускайте на вулицю дітей, вони завжди все хапають руками, а потім тягнуться до обличчя і до рота. Переважна більшість людей заражається через руки - вірус зберігається протягом годин на поверхнях дверних ручок, дверей маршрутки, ручок візків у супермаркеті, на монетах, на корпусі телефону.
Анонім Показати IP 18 Березня 2020 11:45
Переважна більшість людей заражається через руки - вірус зберігається протягом годин на поверхнях дверних ручок, дверей маршрутки, ручок візків у супермаркеті, на монетах, на корпусі телефону. Вірус попадає на шкіру ваших пальців, а потім досить почухати носа або потерти око. Зайшовши до хати, перед тим як помити руки, ви торкаєтесь до вимикача, дверей ванної, ручки крана - потім цих речей може торкнутись ваш родич. Тому краще виходити з хати в масці, бажано в окулярах (щоб випадково не торкнутися до обличчя) і ОБОВ'ЯЗКОВО в одноразових рукавичках, якщо їх немає, то хоч целофаном руку оберніть. На вулиці до обличчя можна торкатися тільки паперовою серветкою, яку зразу треба викинути.Не пускайте на вулицю дітей, вони завжди все хапають руками, а потім тягнуться до обличчя і до рота. Діти, як правило, хворіють у легкій формі, часто взагалі без симптомів, але вони прекрасні носії хвороби, і тому цілком реальний варіант, що діти принесуть вірус додому і в результаті залишаться сиротами. Тому мені шкода, що новина про штрафи то фейк.Так що зараз "спасіння утопаючих це справа самих утопаючих", бо ліків від коронавіруса на сьогодні не існує, все залежить від вашого імунітету.
Будьте спокійні. Показати IP 18 Березня 2020 15:16
Не сійте паніки, якби те все що ви перечислили бкло вірусне, то вся Україна лежала б лікарнях, кожний день всі чогось торкаються, люди від страху скоріш захворіють. Зараз людина, яка хворіє на грип, то пришуть якийсь вірус, аби люди боялись.
Дллоо Показати IP 18 Березня 2020 18:09
Люди підключайте голову!вірити новинам все що вони пишуть це не розумно!потім спруть все на коронавірус
Овов Показати IP 18 Березня 2020 18:12
І те що не виставляють всі коменти тому підтвердження
ramzess Показати IP 21 Березня 2020 11:33
Прошёл первый стресс, прошла стадия отрицания, родился интерес. А что будет после? Сейчас прочитала, что в Венеции стала прозрачной вода в каналах. В другом популярном среди туристов месте, которое сейчас пустует, появились редкие красивые птицы. Может планета хочет отдохнуть? Она устала от суеты людей, она взбрыкивает штормами и ливнями, она температурит безморозной зимой, она встряхивает себя землетрясениями как собака, которая устала или вышла из воды. Теперь у Земли аутоиммунное заболевание, и планета выбрала способ излечения: собрать всех дома. Каждого жителя - внутрь своей страны, внутрь своего дома, поближе к родным стенам. Чтоб отдохнули от работы, суеты, вечной спешки. Чтоб вспомнили о своём здоровье, о настольных играх, о чаепитиях с родителями и детьми. Чтоб испечь пирог, тесто которого требует пятичасового внимания, вместо хот-дога на бегу. Чтоб смотреть, как варится кофе в турке, давно привезённой из путешествия, и неспешно пить его из красивой чашки. Дорисовать картину, переписать рецепты в блокнот, пересадить цветы. Планета загоняет нас по домам, чтоб мы навели в нём порядок: начиная со своей комнаты, продолжая своими мыслями. Возможно тогда мы начнём ценить. И скоро вернёмся в желанные туристические места, которые пока отдохнут без нас. Весна вдохнёт в них жизнь, обновит свежим воздухом без бесконечных селфи и мусора под ногами. И откроет нам новый мир, который нам нужно начинать беречь уже сейчас, в эту минуту, начиная с самих себя. Текст не мой, но так правильно сказано, что решил поделится.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus