USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Діти жорстокіші, ніж молодь, - студенти луцького вишу

4 Квітня 2013 17:55
Причиною дитячої жорстокості є неусвідомлення своїх вчинків, - так вважають студенти Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна».

Про це говорили під час інтерактивного спілкування на тему «Профілактика девіантної поведінки серед молоді» 4 квітня. Організатори заходу - кафедра соціальної роботи Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» та Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Зі студентами під час інтерактиву спілкувалися такі експерти: психолог, соціальний працівник та правник. Вони ставили запитання і давали відповіді студентам. Зокрема на заході підняли проблему дитячої та підліткової жорстокості. Під час діалогу аудиторії запропонували подивитися відеоролик, де неповнолітні у школі били і знущалися над своїми однолітками, і все це знімали на мобільний телефон.

Молодь майже одностайно висловилася, що діти часто не усвідомлюють своїх вчинків, а тому поводять себе так жорстоко. Своєю чергою, голова ВОГО «Центр практичної психології сім’ї «Любисток» Людмила Переходько каже: «Якщо ми говоримо про дітей віком від 9-14 років. То у такому віці вони уже вважають себе дорослими, а дорослі ще їх вважають дітьми. І тоді виникає конфлікт у такої дитини з однолітками, з самим собою, батьками. Вони хочуть діяти як дорослі і жорстокість – один із проявів. У нас батьки не вміють спілкуватися зі своїми дітьми, особливо зі старшокласниками. Нерідко їх принижують. А потім їх діти принижують когось, хто слабший».

На думку психологів, через відсутність порозуміння із батьками, часто молодь і підлітки починають вживати алкоголь, наркотики, можуть вчиняти злочини або суїцид. Це за словами експертів заходу, відхилення від встановлених у суспільстві моральних, етичних і правових норм. Таку поведінку необхідно лікувати у психолога.

Завідувач кафедри соціальної роботи Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» Оксана Закусило вважає: «Проблема алкоголю, наркоманії, суїциду серед молоді та підлітків нині стоїть гостро. На мою думку – це наслідки тих кризових станів, які відчувають молоді люди в даний час. Можливо, батьки дуже зайняті своїми проблемами, і їм не вистачає підтримки у кризових моментах у житті. Немає правильно організованого дозвілля, невпевненість у завтрашньому дні».

Організатори заходу переконані, що такі інтерактивні спілкування необхідні. Адже студенти можуть поставити такі запитання експертам, на які б не отримали фахової відповіді ні від батьків, ні від друзів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталія Показати IP 4 Квітня 2013 19:43
Дійсно, діти у наш час є дуже жорстокими. Хто працює у школах, знають, які зараз діти. Педагогам, особливо тим, які працюють в інтернатах, спецшколах можна поспівчувати. Для більшості сучасних дітей немає ідеалів, немає авторитетів. Як тоді навчати і виховувати? Хоча є і прекрасні учні, але таких - одиниці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus