USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У СНУ та ЛНТУ дітям загиблих шахтарів не платили стипендію

30 Грудня 2015 15:01
Волинські виші заборгували студентам стипендію на суму понад 90 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час брифінгу прокурора області Дмитра Чепіжака сьогодні, 30 грудня.

Посадовець повідомив, що дітям шахтарів довелося відстоювати своє право на отримання належної стипендії в суді.

Так, дітям, чиї батьки загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві, стали інвалідами І чи ІІ групи або мають стаж роботи під землею понад 15 років, згідно закону, передбачена гарантована виплата стипендії в розмірі прожиткового мінімуму з коштів державного бюджету.

Однак, у Луцькому національному технічному університеті та Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки студентам цих коштів не нараховували.

Зі слів Дмитра Чепіжака, прокуратура міста Луцька подала до суду 4 позовні заяви з вимогами виплатити заборговані стипендії на суму понад 90 тисяч гривень. Усі вони судом задоволені
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Грудня 2015 23:10
Задрали ці діти шахтарів зі своїми пільгами. Поступають поза конкурсом, займають місце тих, хто має кращі бали, потім навчання не тянуть, сесію не здають, а стипендію хочуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus