USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Дітям показали несправжню аварію. ФОТО

1 Грудня 2011 13:52
Працівники МНС провели відкритий урок для майбутніх рятувальників.
Про це повідомили у центрі пропаганди УМНС в області.

Заходи у рамках акції «Запобігти, врятувати, допомогти» для учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою відбулися 30 листопада у Луцьку на базі частини спеціальної пожежної техніки.

До майбутніх офіцерів, які продовжать навчання у вищих навчальних закладах МНС та прикордонної служби, звернувся начальник управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук.
Він коротко окреслив завдання служби «101» і пообіцяв, що основні етапи надання допомоги людям діти побачать своїми очима. Хто захоче, за словами Грушовінчука, матиме змогу долучитись до дійства.
Генерал-майор закликав усіх, хто мріє вступити до лав МНС, сумлінно вчитися та тренуватися, адже професія рятувальника вимагає неабиякої фізичної та моральної підготовки.
Перший етап навчань розпочався для молоді несподівано: пролунав сигнал «тривога» і за мить із боксів виїхали пожежні автомобілі, готові в будь-яку секунду мчати на допомогу людям.
Наступний етап вразив видовищними діями по проведенню аварійно-рятувальної операції з визволення постраждалого з автомобіля, що потрапив у ДТП.
До місця імпровізованої аварії автомобілем першої допомоги прибули рятувальники частини спеціальної пожежної техніки, які загасили полум’я унаслідок зіткнення двох автівок.
Водночас прибули рятувальники аварійно-рятувальної частини автомобілем «Патріот». Бійці МНС за допомогою засобів малої механізації демонтували пошкоджені елементи транспортного засобу й визволили водія.

Рятувальники надали йому першу долікарську допомогу, зробили закритий масаж серця і, помістивши «постраждалого» на ноші, передали до рук медиків.
На наступних етапах відкритого уроку з безпеки життєдіяльності спортсмени-рятувальники демонстрували ліцеїстам виконання окремих вправ з пожежно-прикладного спорту: подолання стометрової смуги з перешкодами, пожежну естафету, саморятування з вікна четвертого поверху навчальної вежі. Крім того, ліцеїстам показали технічне оснащення водолазної та піротехнічної служб.

Насамкінець дівчата-курсантки вирушили на екскурсію до диспетчерського пункту пожежно-рятувальної частини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus