USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дітям у Луцьку розповіли про їхні права та обов’язки

27 Червня 2013 17:59
Година експрес-інформації на тему «Конституція України у моєму житті» відбулася сьогодні у Луцьку у дитячій бібліотеці №2.

Про це повідомили організатори заходу.

Бібліотекар Катерина Варава провела екскурс історико-правовими традиціями української держави. Особливо зацікавила дітей розповідь про Конституцію Пилипа Орлика 1710 року – одну з найперших в Європі і світі, яка стала праобразом конституцій багатьох демократичних країн.

Найкориснішу інформацію читачі отримали про розділ «Права, свободи та обов’язки людини і громадянина».

Відбулася активна дискусія про взаємозв’язок прав та обов’язків: користувачі розповідали, як розуміють вислови «Я маю право...» та «Я зобов’язаний...».

Також організували тренінг, під час якого визначали, які права дітей порушувалися у конкретних життєвих ситуаціях.

Усі присутні отримали пам'ятки із телефонами міських служб, що опікуються дітьми і зможуть надати допомогу у випадку необхідності.

Захід відбувся у рамках програми «Територія дитинства – бібліотека».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus