USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дії РФ можуть розколоти країни Балтії, - спецслужби Литви

4 Квітня 2017 10:46
Литовський Департамент держбезпеки (ДДБ) попереджає про те, що протекціоністська політика, яку проводить Росія, та прагнення обмежити вантажні потоки шкодять литовському транспортному сектору та енергетиці, крім того, це може підірвати єдність Литви, Латвії та Естонії.

Про це повідомляє Delfi.

«Стратегія Росії скеровувати вантажі місцевого походження у власні порти, що змушувало гостро конкурувати транспортні компанії балтійських країн, може створити передумови для розколу їх позицій з різних важливих для регіону питань економічної безпеки», - йдеться в опублікованому в понеділок ДДБ та військовою розвідкою звіті про загрози нацбезпеці.

У документі наголошується, що Росія, яка обмежила постачання нафти в Білорусь, прагне натиснути на неї з тим, щоб в обмін на пільги тарифів на залізничні перевезення перенаправити експорт нафтопродуктів в російські морські порти.

Відповідно до повідомлення ДДБ, Росія прагнула заблокувати вантажі, які прямували в РФ транзитом з послугами литовських транспортних компаній, намагаючись перейняти їх сама.

Згідно даних розвідки, росіяни також тиснули на Білорусь, щоб вона зупинила перевезення вантажів з Литви.

«У 2016 році литовські компанії автоперевезень були змушені конкурувати з російськими підприємствами в нерівних умовах. Росія не лише чинила тиск на Білоруську митницю, щоб вона періодично зупиняла транзит вантажів на контрольно-пропускних пунктах на литовсько-білоруському кордоні, а і ввела додаткові адміністративні вимоги до литовських автотранспортних компаній та державних відомств, крім того, було підвищено плату за дороги», - йдеться у звіті.

Нагадаємо, у звіті Державного департаменту безпеки Литви і департаменту військової розвідки Міноборони також йдеться про те, що Росія продовжує нарощувати військові сили на кордоні з країнами Балтії і на сьогоднішній день здатна протягом 24-48 годин почати бойові дії проти них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 4 Квітня 2017 11:46
а що заважає країнам балтії запровадити відповідні міри стосовно рашистських вантажів ?
Ростов Показати IP 4 Квітня 2017 12:24
Умиляет ваша наивность.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus