USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Для 41 сім'ї – по вантажівці дров: у Луцьку малозабезпечених та родини військових почали забезпечувати паливом

3 Серпня 2022 18:41
У Луцьку малозабезпечені сім’ї і родини військовослужбовців почали отримувати безплатні дрова, заготовлені з аварійних дерев. Мають розвезти по вантажівці дров для 41 сім’ї.

Про це розповів Суспільному майстер комунального підприємства «Парки та сквери» Тарас Обозовський.

Усього комунальники мають заготовити 205 кубометрів деревини: по вантажівці дров для 41 сім’ї. «Поступив новий список. Будемо розвозити по п’ять кубів кожному – це ціла машина», – каже майстер.

Дерева зрізали біля річки Сапалаївка, що неподалік міської дитячої залізниці. Деревину розпиляли на колоди 40-50 сантиметрів і склали у вантажівку, після чого розвезли за адресами.
«На даній ділянці проводяться роботи з видалення дерев аварійних, які були повалені під час буревію. Це є канадський клен. Вони вже старі дерева. Складено акт огляду, видано ордер на їх видалення», – говорить майстер комунального підприємства.

Заготовлену вантажівку деревини комунальники привезли на вулицю Теремнівську, де проживає лучанка Світлана Стельмащук. Її син та чоловік несуть службу у війську: Стельмащук старший з перших днів повномасштабної війни – в теробороні на кордоні з Білоруссю, а молодший з 2015-го року у лавах Національної гвардії.
«У нього ще, напевно за два тижні до війни рюкзак був готовий. Добре, що є брат. Допоможе поносити, порубати. Ця машина дров, навіть на зиму її малувато. Ще одну купляємо», – каже жінка.

За вказівкою чоловіка, розповіла Світлана Стельмащук, одну машину дров заготовила на початку літа. З її слів, зараз деревина дуже здорожчала: «9 тисяч гривень машина дров коштує. Минулого року було 6,5 тисячі гривень».

Дрова для ще 40 родин, додав майстер комунального підприємства Тарас Обозовський, розвезуть до початку опалювального сезону.

Згідно з рішенням виконкому Луцької міської ради, деревину планують доставити усім лучанам згідно зі списком, котрі живуть в приватних домогосподарствах і користуються пічним опаленням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus