USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Пропонував «мирний план»: Китай повідомив про деталі візиту свого представника в Україну

18 Травня 2023 18:37
Спеціальний представник уряду Китаю з євразійських справ Лі Хуей відвідав Україну для «обміну думками» щодо припинення війни і китайсько-українських відносин.

Про це повідомляє МЗС КНР, передає УНІАН.

Китайське відомство сповіщає, що в рамках візиту Хуей зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, головою МЗС Дмитром Кулебою, а також міністрами інфраструктури, енергетики і оборони.

У розмові з вищим керівництвом країни Хуей виклав позицію Китаю щодо припинення війни в Україні, яка ґрунтується на запропонованому китайським лідером Сі Цзіньпіном у лютому «мирному плані». Він наголосив, що Пекін готовий брати участь у мирному регулюванні на основі свого плану.

«Лі Хуей виклав позицію Китаю щодо політичного вирішення української кризи.

Висунуті головою Сі Цзіньпіном пропозиції є фундаментальними принципами політичного вирішення Китаю в українському конфлікті. Панацеї для виходу з кризи немає, всім сторонам потрібно починати з себе, накопичувати взаємну довіру, створювати умови для припинення війни і мирних переговорів.

На основі документа «Позиція Китаю щодо політичного вирішення української кризи» Китай готовий сприяти міжнародному співтовариству у формуванні найбільшого спільного знаменника для врегулювання української кризи і докладати власних зусиль для припинення війни, припинення вогню і відновлення миру якомога швидше», – йдеться в повідомленні МЗС Китаю.

Також, за інформацією китайської сторони, Хуей і Зеленський високо оцінили нещодавню телефонну розмову президента України з лідером КНР Цзіньпіном, яка «вказала напрямок розвитку двосторонніх відносин».

Читати ще: Путін не домігся допомоги Китаю, – ISW

Представники двох країн також домовилися «працювати разом», щоб «просувати взаємовигідне співробітництво між двома країнами».

Хоча візит, за інформацією китайської сторони, відбувся 16-17 травня, ні Київ, ні Пекін раніше не інформували про його підсумки.

Нагадаємо, 12 травня стало відомо, що в рамках намірів Пекіна стати посередником з припинення війни спеціальний представник Китаю відвідає Україну. Посланцем виступив Лі Хуей, колишній посол Китаю в Росії. Він став найвищим чиновником Китаю, який відвідав Україну після вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Після України він також вирушить до Польщі, Франції, Німеччини і, зрештою, Росії.

У Держдепі США називали цей візит важливим, наголошуючи, що э важливим, аби КНР почула позицію України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 18 Травня 2023 19:41
Український інтернет-ресурс "ІНФОРМАТОР.UA" офіційно називає цього дипломата Лі Хуй. Він справді х...й разом зі своїм "мирним планом".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus