USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Для демобілізованих волинян буде підтримка майже у 6 мільйонів гривень

22 Січня 2016 18:00
Нову програму підтримки для демобілізованих воїнів АТО рекомендують ухвалити в обласній раді. Вона спрямована на сприяння пошуку роботи для військових, їхню соціалізацію, підтримку їхніх сімей.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства сьогодні, 22-го січня.

Як інформувала директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксана Гобод, Регіональна програми демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік продовжує роботу щодо підтримки, яку розпочали торік.

«Програма ініційована депутатами облради та стосується, першою чергою, матеріальної підтримки демобілізованих. Торік діяла подібна програма, й перше що ми зробили – запровадили реєстр демобілізованих, де зібрали повну інформацію про стан сім’ї та їхні нагальні потреби. Також ми здійснили 17 виїздів мобільних соціальних офісів, щоб не військові оббивали кабінети чиновників, а щоб прийшли до них й допомогли на місці, оформивши відповідні документи. Так, 90% звернень людей вирішили позитивно, інші 10 не вирішенні через затримки міністерств. Таку ж ссаму практику продовжимо й цього року», - інформує посадовець.

Члени профільної комісії ухвалили програму підтримки демобілізованих волинян одностайно.

Зауважимо, що загальний обсяг фінансування – 5,85 мільйона гривень. З них кошти обласного бюджету – 4,93 мільйона гривень, кошти місцевих бюджетів – 50 тисяч гривень, фінансування заходів за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття - 876,5 тисяч гривень.

Згідно із документами програми підтримки, завдання на 2016-й рік такі:

1. Ведення реєстру демобілізованих учасників антитерористичної операції та їх сімей.

2. Соціальний супровід сімей загиблих, зниклих безвісти, полонених учасників антитерористичної операції.

3. Забезпечення медичними оглядами та реабілітацією.

4. Сприяння у працевлаштуванні та зайнятості.

5. Забезпечення соціальними гарантіями.

6. Створення належних умов перебування демобілізованих учасників антитерористичної операції у медичних закладах.

7. Сприяння участі демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у громадському житті.

8. Забезпечення інформаційного супроводу.

Координацію та контроль за виконанням Програми покладатимуть на департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus