USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шестеро волинських бійців звільнили клейма «дезертир»

27 Квітня 2016 17:07
Володимир-Волинський міський суд звільнив від покарання шістьох бійців АТО. Про це інформує БУГ.

В середу, 27-го квітня, Володимир-Волинський міський суд розглянув клопотання колишніх військовослужбовців про закриття справи. Військова прокуратура відкрила по ним провадження за статтею 407 ККУ (самовільне залишення частини).

Після повернення зі сходу, отримавши усний наказ від командирів, хлопці роз’їхались по домівках. Командування своєю чергою подало їх у розшук. Не бажаючи витрачати свій час та нерви шестеро бійців таки визнали свої вину і подали клопотання про закриття справи.

Як зазначив адвокат підсудних Василь Нагорний: “Хлопці хочуть і готові битись за себе, але фінансова нужда і період сезонного заробітку в Польщі не дають повноцінно боротися.”



Суд задовольнив звернення, прийнявши до уваги важкий психологічний стан солдатів, поранення, контузії та заслуги перед Батьківщиною.

Тепер колишні військовослужбовці можуть видихнути з полегшенням і хоча б тепер спокійно почати жити. Один з них досі ще навіть не звільнився з лав Збройних сил, хоча від демобілізації пройшло більше року.

Хочемо зауважити, що прокурор прибув аж з Івано-Франківська, оскільки у Волинської прокуратури були важливіші справи.


Нагадаємо, нещодавно Володимир-Волинський міський суд закрив кримінальне провадження щодо 23-річного інваліда війни 3 групи, який брав в полон російських десантників, сержанта Володимира Козака
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus