USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Для депутатів-прогульників у Волиньраді готують «дошку ганьби»

5 Січня 2016 21:05
Депутати обласної ради ображаються, коли журналісти називаються їх «прогульниками», мовляв, бувають і поважні причини. Аби від трудолюбивих обранців громади відмежувати справжніх «прогульників» – хочуть започаткувати «дошку ганьби».

Про це йшлося під час розширеного засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією за участю голів усіх фракцій в обласній раді вчора, 4-го січня.

Моральний тиск планують чинити на тих депутатів, хто не відвідує сесійні засідання й пропускає зібрання профільних комісій.

«Журналісти, аналізуючи рік роботи ради, називають нас прогульниками, втім, якщо людина, наприклад, була хвора і знаходилися в лікарні, то який же це прогульник?

Якщо без поважних причин не був на сесії чи комісіях – тоді так. Тому нам потрібно запровадити на сайті облради рубрику «прогульники», це буде така собі «дошка ганьби», щоб громада знала їх», – розповів голова профільної комісії Анатолій Вітів.

Аби не було особистих образ, таку ініціативу внесли у нову редакцію Регламенту роботи депутатів обласної ради сьомого скликання.

Зазначимо, таку ініціативу представники всіх політичних фракцій підтримали одноголосно.

Втім, депутата від фракції «Солідарність» Володимира Бондаря насторожив такий жорстким моральний тиск на обранців громади, й він запропонував виносити депутат на «дошку ганьби» лише тоді, коли він пропустить підряд три сесії чи три засідання комісії.

Щодо цього виникли дискусії, бо пропонували наказувати «прогульників» після двох пропусків, мовляв, цього достатньо, щоб вважати людину, на яку покладені представницькі обов’язки, недобросовісною.

Однак, пропрезидентському політику Бондарю вдалося переконати присутніх, аби «прогульниками» вважати тих, хто пропустив три засідання, а не два.

Нагадаємо, депутати облради вчора спільно випрацювали новий Регламент Волинської обласної ради сьомого скликання, який, на думку керівників усіх фракцій, має бути спрощеним та ефективним. Також у документі планують обмежити час для спічу, а ще знайшли спосіб викорінити «кнопкодавство».

Детально Проект рішення Регламенту можна прочитати тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
АС Показати IP 5 Січня 2016 21:08
Потрібно чан з л@йном і посадити депутата. і махати палицею щоб ниряв на саме дно...
Іван Показати IP 5 Січня 2016 21:33
І тут без Бондара не обійшлося)))). Акція "галімий піар " продовжується. Далі буде.....
Олекса Показати IP 5 Січня 2016 22:29
Бондар злякався бо на сесії ходить нечасто
читач Показати IP 6 Січня 2016 07:58
Вітів одним з перших на тій дошці буде! :)))
виборець Показати IP 6 Січня 2016 08:24
А що робити з такими депутатами як Вітів?Освіти не має,роботи не має.З які доходи живе людина?А якщо скриває доходи,то який він боречь з корупцією.Пропоную поставити в облраді скриньку і збирати пожертви на утримання депутата.Шкода чоловіка.
не обирав до виборець Показати IP 6 Січня 2016 09:29
Побув нардепом - тепер на все життя забезпечений! :) От і ходить тепер по сесійній залі і лише свій улюблений iPhone у руці крутить і шукає де і кому голоси продати :)))
Mauser Показати IP 6 Січня 2016 12:37
Став депутатом то працюй, а не шукай як прогуляти сесію.
Тарас Чурило Показати IP 6 Січня 2016 16:33
У Бондаря поганий політехнолог. не там потрібно піаритись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus