USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Для центру переливання крові на Волині потрібне обладнання за 800 тис.

5 Квітня 2018 11:56
Комплекс ІФА-діагностики донорської крові, який пропонують придбати за кошти обласного бюджету для Володимир-Волинської станції переливання крові, може підвищити якість заготівлі та виробництва компонентів крові, зважаючи на те, що на Волині частішають випадки гематогенних інфекцій.

Про це йшлося під час пленарного засідання 19 сесії Волинської облради 4 квітня.

У запиті до голів ОДА та облради депутат Костянтин Зінкевич повідомив, що до нього звернувся колектив Володимир-Волинської станції переливання крові з проханням посприяти у придбанні комплексу для імуноферментного аналізу ІФА донорської крові. Комплекс ІФА-діагностики дасть можливість виявляти в донорській крові інфекції та віруси, в тому числі, ВІЛ, збудники гепатиту на крайніх стадіях захворювання. Це підвищить якість організації заготівлі, виробництва компонентів крові до євростандартів і забезпечить масовість проведення аналізів, що необхідні при заготівлі донорської крові, виробництва препаратів крові Володимир-Волинської станції переливання крові потужність якої зараз становить 12 тисяч кілограмів на рік. З його слів, медики відзначають збільшення кількості гематогенних інфекцій на Волині і в кожного може виникнути потреба таких препаратів.


Отже, депутат просив передбачити виділення 800 тисяч гривень з обласного бюджету на придбання зазначеного комплексу.

Депутати підтримали запит.

Нагадаємо, у рамках затверджених змін до бюджету під час сесії ухвалили рішення про виділення 1,2 мільйона гривень на придбання швидкозаморожувача плазми для обласної станції переливання крові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus