USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Для Тирасполя це самогубство»: військовий оглядач про провокації в Придністров'ї

27 Квітня 2022 15:15
Росія зараз змушує Придністров'я взяти участь у війні проти України так, як вона змушувала це зробити Білорусь. Утім для Тирасполя це може закінчитися трагічно.

Таку думку в ефірі 24 каналу висловив військовий оглядач Олександр Коваленко. За його словами, якщо армія Білорусі змогла відсторонитись від війни з Україною, то у Придністров'ї гірша ситуація, оскільки Тирасполь більш залежний від Москви.

Як зауважив Коваленко, зараз Москва тисне на так звану самопроголошену Придністровську молдавську республіку, аби через провокації каталізувати ситуацію в Придністров'ї, мовляв, нібито є загроза від України. Такі провокації в перспективі можуть завершитися тим, що куратори вимагатимуть від придністровців, аби вони брали участь у війні.

Читати ще: У Придністров’ї – стрілянина поблизу складів з озброєнням

«Насправді для Тирасполя це самогубство, бо ніякої ефективної дії в повномасштабній участі у війні не матиме», – заявив Коваленко.

Крім того, Москва хоче якось інформаційно виправдати заяви міноборони Росії, що необхідно прокласти сухопутний коридор до Придністров'я. На думку пропагандистів Кремля, він нібито потрібний, оскільки там пригнічують російськомовне населення, що, знову ж таки, є фейком.

Коваленко підкреслив, що максимум, на який спроможне Придністров'я, – це використання свого диверсійного потенціалу. Наприклад, вони справді можуть піти на диверсії на території Одеської області та самої Одеси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus