USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Для інвесторів із Данії щодо Волині «ніяких лімітів не існує»?

11 Грудня 2008 11:44
Голова облдержадмінстрації Микола Романюк сьогодні, 11 грудня, зустрівся із радником Датського Інвестиційного Фонду Ларсом Ветсбергом та заступником голови правління Західноукраїнської філії Європейської Бізнес-асоціації  Олегом Яницьким. Головною метою їх візиту було обговорення перспектив інвестиційної співпраці, а також вивчення ситуації на ринку області з метою подальшого зацікавлення іноземних підприємств, – інформують «Волинські Новини».
Як зауважив під час розмови Ларс Ветсберг, представники бізнесу Європейського Союзу вважають Україну і Волинську область зокрема привабливою для розширення виробництва. «Зараз є компанії, які готові вийти на ваші ринки негайно. Однак вони розраховують на повну підтримку зі сторони місцевої влади, сподіваються, що у них не виникне проблем», – розповів він .
За повідомленням прес-служби голови ОДА, Микола Романюк, у свою чергу, запевнив  пана Ветсберга та пана Яницького, що волинська влада гарантує повну підтримку та комфортні умови усім, хто виявить бажання працювати в області.  Разом з тим, з огляду на економічну ситуацію, «існує чимало проблем в Україні, і одна з них – повернення ПДВ підприємствам».  «Але у світлі антикризового Указу Президента та прийнятого Верховною Радою України пакету антикризових законів, які, в першу чергу,  спрямовані на підтримку бізнесу,  я сподіваюся, ситуація найближчим часом стабілізується», – запевнив Микола Ярославович.
Щодо основних напрямків інвестування, то  Ларс Ветсберг наголосив, «що ніяких лімітів не існує, компанії готові працювати». Він також особливо підкреслив той факт, що до Європейської Бізнес-асоціації входять лише законослухняні підприємства, які сплачують податки і не використовують у своїй роботі корупційних схем.
У результаті обговорення сторони дійшли згоди щодо початку роботи над Меморандумом про співпрацю, який орієнтовно підпишуть наприкінці січня – на початку лютого 2009 року.
Довідково:
Сумарна вартість матеріальних і валютних ресурсів, що надійшли на Волинь із Королівства Данія починаючи з 1993 року, становить понад 200 тисяч доларів США, або майже 0,1% від загальної суми іноземних капіталовкладень в область.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus