USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для зменшення безробіття на Іваничівщині треба легалізувати працівників

31 Жовтня 2008 13:11
Рівень працевлаштування у Іваничівському районі збільшився на 12%, однак цей факт не радує голову райдержадміністрації Віктора Березюка. Як він зазначив під час колегії РДА, кількість безробітних також збільшується, – повідомляє 31 жовтня репортер «Волинських Новин».
Згідно із статистичними даними, які навела начальник управління економіки Надія Яйчук, рівень працевлаштування станом на 1 жовтня становить 56%. На початку ж цього року цей показник дорівнював 44%. За її словами, за дев’ять місяців було створено 486 нових робочих місць, що є перевиконанням річного плану на 39%.
«Звичайно, за звітний період було багато зроблено по працевлаштуванню, однак кількість безробітних збільшується», –  підсумував голова РДА. «Та не дивлячись на це, в пресі весь час друкують оголошення на кшталт «Потрібні на роботу працівники», – додав Віктор Березюк.
Показник рівня безробіття у районі, на думку першого заступника голови, не зменшується і через те, що багато ферм та підприємств не легалізують своїх працівників. А це, в свою чергу, тягне за собою незахищеність робітників у певних трудових питаннях та зменшення надходжень до районного бюджету у вигляді податку з фізичних осіб.
Також Віктор Березюк закликав голів сільських рад провести бесіди із безробітними та активніше залучати їх до громадських робіт. Як розповіла Надія Яйчук, за звітний період до цих робіт було залучено 645 громадян.
Голова Іваничівської РДА зазначив, що варто було б скористатись хорошою можливістю залучити більше осіб до впорядкування кладовищ, узбіч та території певних соціальних закладів. «Треба відійти від стереотипу, що роботи по прибиранню проводять тільки весною», – підкреслив пан Березюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus