USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Дмитро Комаров з командою пілотів встановив рекорд України

9 Квітня 2019 12:16
Команда пілотів за участю Дмитра Комарова встановила рекорд України, відвідавши максимальну кількість аеродромів за три дні. Одним з аеродромів, де команда здійснила проміжну посадку, став закинутий цивільний аеропорт "Луцьк – Крупа".

Ввечері 7 квітня у м.Коломия Івано-Франківської області успішно завершився рекордний політ за участю телеведучого Дмитра Комарова, пише прес-служба.

Екіпаж з чотирьох чоловік під керівництвом досвідченого пілота і військового льотчика Ігоря Табанюка за три дні пролетів понад три тисячі кілометрів практично по внутрішньому периметру України та відвідав 33 аеродроми. Окрім Ігоря Табанюка та Дмитра Комарова, до команди увійшли пілот Андрій Блінов та оператор «Світу навиворіт» Олександр Дмитрієв. Екіпаж став першим, хто здійснив такий політ.
Вчора літак приземлився на аеродромі «Бузова» під Києвом, де його зустріли представники засобів масової інформації та керівник Національного реєстру рекордів України.

Екіпаж встановив рекорд України за максимальну кількість посадок в різних аеродромах нашої країни за три дні.

«Для чого ми це робили? Ми хочемо привернути увагу до того, що галузь авіації загального призначення потрібно розвивати. У нас є величезний потенціал, щоб ця сфера була не гіршою, а може і кращою, ніж в Європі. У спадщину від СРСР залишилося близько 750 аеродромів і, на превеликий жаль, багато з них зараз занедбані. Просто прикро, що ми не користуємося таким багатством. Це потрібно відновлювати. Ми побували на 33 аеродромах, більшість з яких, – в приватному володінні. До того ж є аеродроми дійсно європейського рівня з ідеальним асфальтом, інфраструктурою. Це аеродроми, які хочеться показувати і якими хочеться пишатися. Але вони побудовані за приватні гроші людей, які своїми силами розвивають цю індустрію. Мене вразили злітні смуги в Косино, Коломиї. Крім того, що ми мріємо про авіамаршрутки, мала авіація – це і військові польоти, рятувальні операції, медичні цілі, моніторинг пожеж. Дуже важлива проблема – вирубка лісів. Коли піднімаєшся над Карпатами, дивишся – жахіття що твориться з лісом. Його вирубують просто безжально і відвозять. Для контролю цього і потрібна авіація загального призначення», – каже Дмитро Комаров.
Ініціатором польоту виступив досвідчений пілот Ігор Табанюк, який своїми силами відновив аеродром в Коломиї. Льотчик сподівається, що в майбутньому авіація загального призначення займе важливе місце в регіональному сполученні між містами України і практично в будь-який район можна буде дістатися небом.

Літак здійснював 11-12 посадок щодня на сертифікованих аеродромах навіть в найменших містах, куди не завжди легко дістатися наземним шляхом. Дмитро Комаров розповів, що всюди на екіпаж чекав теплий прийом: «Перше місто, яке фантастично зустріло, це була Славута. Ми не очікували, там було більше сотні людей. Неймовірна зустріч була в Кам’янці-Подільському. У Львові дуже теплий прийом був – з варениками, борщем і салом. Прийшли діти з різних шкіл. У Скадовську люди навіть зробили надувні конструкції, які піднялися в небо: прапор України розміром в 60 кв м, рибу фугу. Скрізь дуже щедро пригощали. Зустрічали нас з оркестром і червоною доріжкою в Косино. В Коломиї мене навчили грати на трембіті, а по дорозі на одеський аеродром «Гідропорт» до нас приєдналася ціла колона літаків».
Але не все в польоті було за планом. Ігор Табанюк розповів, як на шляху до Кам’янець-Подільського пілотам довелося понервувати. Через неякісне пальне двигун літака дав збій:

«Був момент, коли ми збиралися робити аварійну посадку. Тиск палива впав до нуля. Я дав команду пристебнути ремені по чотирьох точках на випадок вимушеної посадки. Двигун вже «чхнув». Ми готувалися сідати».

Пілоти подякували за допомогу всім, хто сприяв рекордному польоту: авіаслужбам, штурманам, авіаційній організації «АОПА-Україна», кожному аеродрому, де команді надавали теплий прийом, влаштовували на нічліг, годували і навіть заправляли паливом літак за свій рахунок.

З нагоди успішного завершення триденного маршруту, всім представникам ЗМІ, які приїхали зустрічати команду на аеродром під Києвом, екіпаж подарував по польоту на літаку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus