USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Понад 35 хвилин на турніку: школяр з Луцька встановив рекорд України

2 Березня 2024 22:40
13-річний школяр з Луцька Олександр Прозновський встановив рекорд України з найбільш тривалого безперервного вису на турніку – 35 хвилин 16 секунд.

Рекорд офіційно зафіксували 2 березня під час змагань серед спортсменів Федерації рукопашного бою Луцька, розповів Суспільному офіційний представник Національного проєкту «Книга рекордів України» Віталій Іваницький.

Олександр Прозновський навчається у Луцькому ліцеї №10, де й відбулися змагання та фіксація рекорду. Рукопашним боєм школяр займається п’ятий рік. До рекорду готувався ретельно.

«Спершу я поставив собі ціль провисіти п’ять хвилин, але так вийшло, що провисів 10 хвилин, і такий рекорд встановив у своєму клубі, потім з'явилася мотивація, почав також вправлятися у воркауті. Останній раз я провисів 30 хвилин. Мені просто подобається бити рекорд, це все ніби азарт», – каже хлопець.
«Усе всередині перевернулося, – коментуючи досягнення сина, зізналася мама Тетяна Прозновська. – Переживаю за нього, за його фізичний і моральний стан. Це тільки його рішення, а ми підтримали».

Читати ще: Юна ковельчанка стала чемпіонкою України з легкої атлетики

Зі слів представника Книги рекордів, такий рекорд в Україні встановили вперше.

«Є світовий рекорд, який встановив норвезький спортсмен, – 16 хвилин. Тому приємно, що Україна перемогла і побила всі рекорди. Надзвичайно вражений досягненнями юного спортсмена», – сказав Віталій Іваницький.
Під час встановлення рекорду школяр кілька разів міняв руки, щоб налагодити кровообіг, але з турніка зліз із мозолями.

Як розповів головний суддя Дмитро Грисюк, змагання з рукопашного бою в Луцьку проводять двічі на рік. Цього разу до них долучилися 150 учасників з Луцька, Ківерців і Торчина.
Серед дисциплін, у яких змагалися діти, – відтискання, стрибки, прес, підтягування і вис на турніку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus