USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

До 10% хворого населення: президент пояснив, чим загрожують великі скупчення людей на Великдень

17 Квітня 2020 21:58
Президент України Володимир Зеленський наголосив, що якщо на Великдень допустити велике скупчення людей, то кількість хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 може сягнути від 2% до 10% населення України.

Про це він сказав у ефірі одного з українських телеканалів, пише УНІАН.

«Великдень – для всіх вірян, для всіх українців – дуже важливе, пріоритетне свято, але у нас інша ситуація, у світі інший формат виживання, тому ми повинні бути швидкими, технологічними і повинні жити в цьому форматі», - заявив він.

Президент висловив переконання, що в українців немає іншого варіанту, як зустрічати Великодні свята вдома.

«Чому? Тому що може бути хвиля. У нас поки що немає цієї хвилі. У нас немає навіть першої великої хвилі, а у світі зараз вже кажуть про другу, може бути ще й третя хвиля. Ніхто не знає, коли коронавірусна інфекція згине, коли це все закінчиться. У нас немає хвилі, ми це стримуємо», - заявив він.

«Ми бачимо одне, якщо буде велике скупчення і хвиля може з’явитися саме після Великодня. Ми можемо мати страшну статистику – від 2 до 10% від усього українського населення», - наголосив він.

За словами Зеленського, всі люди, які на Великдень не самоізолюються, а підуть до церкви, «вони поставлять вже перед вибором медиків».

«Те, що було в Італії – коли привозили людей, а медик стояв перед вибором, тому що він розумів, що серед 10 людей він повинен обрати, кому жити. Якщо буде від 2% до 10% хворих, то медики будуть обирати кому жити далі. 2% - це ще більш-менш, якщо буде 10% - це буде найскладніша ситуація», - зауважив він.

За словами президента, зараз українська влада ситуацію з коронавірусом в країні «дуже непогано» контролює.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 17 Квітня 2020 22:13
JA, JA !!!!!! зважаючи на напівнепритомний стан української медицини звичайний грип може стати катастрофою
Радовец Вася Показати IP 17 Квітня 2020 22:29
Ви його ще слухаєте ?? Ну ну...
Анонім Показати IP 17 Квітня 2020 22:36
А сьогодні масові давки в супермаркетах України не можуть стати причиною спалаху? Чи Зеленський цього не бачив?
Лучанин до Анонім Показати IP 18 Квітня 2020 06:03
Йому з велосипеда не видно. І взагалі він вам нічого не винен.
Аноніму Показати IP 17 Квітня 2020 23:32
Справді, була сьогодні в АТБ, купила зеленого баночку горошку. Здається, що горошок розумніший за пердизента.
К.лучанин Показати IP 18 Квітня 2020 00:05
«Ми бачимо одне, якщо буде велике скупчення і хвиля може з’явитися саме після Великодня. Ми можемо мати страшну статистику – від 2 до 10% від усього українського населення», - наголосив він. --- Отже, підсумовуючи сказане в Україні є велика кількість інфікованих короновірусом В МОЗ не знають яка фактична кількість !!! А яка кількість інфікованих , можна лише здогадуватись.Зрозуміло що не 5000, а в десятки разів більше.( Бо ж немає нікого масового тестування. Що , пересічний українець сам себе протестує? Це робить медпрацівник. Швидкий тест в аптеці коштує десь 400грн. Це з кишені українця, а не від держави. ) Кількість їх кожен день зростає, це видно із повідомлень ЗМІ. В нас БУМ попереду , завдяки приїзджим заробітчанам( я їх не звинувачую ! Але оцим заробітчанам треба було клепку в голові мати і інших думати, а не тільки про бабло одне дбати ). Я весь час рекламу : УКРАЇНА готова до бортьби з короновірусом. У відповідь вже хочеться кричати : НЕ БРЕШІТЬ! Це вже лицемірство влади. Люди лікуються власним коштом, зрозуміло в кого є за що. В більшості людей коштів нема.
Анонім Показати IP 18 Квітня 2020 20:49
найбільшу хвилю гонять гарант зі своїми посіпаками - так званими слугами народу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus