USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До кінця року уряд підвищить розміри пенсій та соціальних виплат

3 Серпня 2022 12:39
До кінця року Кабінет Міністрів планує підвищити розмір деяких соціальних виплат.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, передає Главком.

«Йдеться і про пенсії, і про соціальні допомоги, які виплачуються малозабезпеченим, особам з інвалідністю та іншим категоріям людей, які потребують державної підтримки. Щодо пенсій, то з 1 жовтня стартує програма, яка у нас триває вже два роки, це підтримка пенсіонерів. Ми здійснюватимемо доплату в рамках цієї програми особам 70+, вони отримають по 300 грн доплати до своєї пенсії», – розповіла вона.

За словами Жолнович, особи, яким минулого року вже була призначена така надбавка, отримають її вже в проіндексованому вигляді.

Читати ще: До кінця 2022 року українцям тричі підвищать пенсії: коли та на скільки

«З 1 жовтня ми підвищуємо мінімальний рівень виплати пенсій для осіб старших 70 років, які мають повний страховий стаж, до 3 тис. грн. Людям, у яких менший страховий стаж, відповідно пропорційно також буде підвищуватись пенсійна виплата», – розповіла міністр.

Також у зв’язку з незначним збільшенням розміру мінімальної заробітної плати в Україні, підвищаться й розміри пенсій. Вдруге перерахунок пенсій і всіх допомог відбуватиметься в грудні, коли приблизно на 3,5% підвищиться прожитковий мінімум.

Нагадаємо, з 1 липня пенсії та інші соціальні виплати для українців зросли. Мінімальна пенсія дорівнює прожитковому мінімуму непрацездатних осіб, тож 1 липня збільшилася на 93 грн. Максимально дозволена пенсія також збільшується – на 930 грн. Відтепер вона складатиме 20 279 грн.

Раніше повідомлялося, що Міністерство соціальної політики планує запровадження доплат до пенсій пенсіонерам віком від 65 років з 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
К.лучанин Показати IP 3 Серпня 2022 13:20
Сто разів повторюють одну і ту саму мантру! Що старий міністр що новий. Все впирається у гроші, яких катма. Цікаву річ помітив вже давно. Людям яким 70+ при повному стажі дотягують пенсію до 3000грн. І це при повному стажі 30 і 35 років! Та в них пенсія при такому розкладі вже давно повинна перевалити за 3000грн. Це є просто згущання над цими пенсіонерами! Дружина має 38років стажу і пенсія трохи нижча 3000грн. І це при тому , що зарплата була порівняно непоганою, але ті не низькою. Слухати їхню брехню вже нестерпно!
Дід Василь Показати IP 3 Серпня 2022 14:00
маю стаж 50 років і толку з того
Петро Показати IP 3 Серпня 2022 14:53
"Ми здійснюватимемо доплату в рамках цієї програми особам 70+, вони отримають по 300 грн доплати до своєї пенсії», –" За умови якщо доживуть на недобавлену пенсію до тих років. Виявляється працюючим пенсіонерам так звана "індексація" не передбачена, "вони отримують зарплату" за роботу, яку втратили під час війни. Все про що трублять з прасок і телевізорів фейк. Перерахуйте пенсії в $ до війни і "надбавлені" тепер. Яка їх купівельна спроможність?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus