USD 39.56 39.80
  • USD 39.56 39.80
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.72 9.90

До кінця тижня у Луцьку мають бути готові усі шкільні укриття: як їх облаштовують

2 Серпня 2022 22:46
До 8 серпня у Луцькій громаді мають бути готові усі укриття в закладах освіти. Спеціальна комісія оглядатиме їх на відповідність щодо норм чинного законодавства.

Про це розповів керівник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар, пише Суспільне.

Загалом у Луцькій громаді є 38 шкіл. Укриття, каже Віталій Бондар, мають не всі заклади.

У луцькому ліцеї №21 імені Михайла Кравчука укриття є. Зараз його допомагають облаштовувати батьки учнів.
У Миколи Маціюка в ліцеї навчається син. Чоловік викопував землю з підвального приміщення, щоб висота від стелі до підлоги була – метр 70 сантиметрів, згідно з нормою.
«Ми з дружиною на роботі, то дитину немає з ким залишити. Я за очне навчання в школі. Щодо безпеки, то мені здається, що в шкільному укритті, навіть безпечніше, ніж вдома», – говорить чоловік.

Як розповів завгосп школи Йосип Костюк, для того, щоб укриття в ліцеї відповідало усім вимогам – в підвал провели світло, воду, зробили каналізацію, розчистили від зайвого.

«Роботи ще вистачає: лавки треба зробити, вентиляцію відкрити. На зиму вона закривалася, щоб не замерзали труби. П'ять вентиляційних люків є в кожному приміщенні», – додає завгосп.
Заступниця директора Оксана Коваль розповіла: захисна споруда площею 500 квадратних метрів, тут є три приміщення. Одночасно в укритті зможуть розмістити три сотні дітей. З її слів, у школі планують організувати змішане навчання у дві зміни. Перед тим опитуватимуть батьків.

Зі слів Віталія Бондаря, у тих школах громади, де немає укриттів, шукатимуть альтернативні захисні споруди поряд з навчальними закладами, де на час повітряної тривоги будуть перебувати учні та працівники шкіл.

«Є норма, в першу чергу це в нас 0,6 квадратного метра на одну людину, обов’язково подвійність виходів, розмір входів, виходів, висота стелі», – додав керівник міського департаменту освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 3 Серпня 2022 10:45
Ці "укриття" нагаьують братські могили. Розкопати з внутрішньої сторони фундамент - лишити опору з одної сторони і прискорити розрушення.. Хтось цікавився висновками будівельних організацій до чого це призведе і чи може слугувати технічні приміщення "укриттям"? (хіба що від дощу)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus