USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До Луцька хочуть приєднатися декілька сільрад

23 Лютого 2015 19:00
Сільським радам, де не вистачає коштів на утримання апарату, радять вивчати питання об’єднання громад.

Про це заявив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час оперативної наради сьогодні, 23 лютого.

Так, з його слів, цього тижня відбудеться розширена нарада, під час якої розглянуть питання бюджетів сільських і селищних рад. Відтак, він закликав усіх керівників районів, райдержадміністрацій проаналізувати разом з головами сільських та селищних рад проблемні питання.

А в тих сільрадах, де сьогодні не вистачає коштів на утримання апарату самих сільських рад (йдеться про зарплату голови сільради, секретаря), він порадив опрацьовувати проект закону України про добровільне об’єднання громад, який рекомендований в рамках адміністративно-територіальної реформи.

Він зауважив, що в обласному бюджеті коштів на підтримку таких сільрад немає. А об’єднання громад дозволить зовсім по-іншому розглянути можливість бюджетоутворення і співфінансування з державного та обласного бюджетів. Адже у випадку такого об’єднання громад, державні субвенції на освіту, медицину і «соціалку» зберігаються.

Володимир Гунчик згодом додав: нині вже є такі сільські ради. Деякі з них готові приєднатися до Луцька. «Видно земельку вже всю продали», - припускає він.

Крім того, є сільради, які готові приєднатися до Нововолинська, про подібні наміри говорять уже й в поліських районах. Цього тижня такі пропозиції будуть озвучені на відповідній нараді.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року луцькі депутати затвердили межі Луцька, які не переглядалися з часів Радянсього Союзу. Вони охоплюють 4023.1717 гектара. Зауважимо, що процедура встановлення меж міста така: відбуваються сесії усіх прилеглих сільрад, далі сесії райрад затверджують межі, потім рішення приймає місто, далі документи передають на експертизу в Держземагентство Києва, далі має затвердити сесія облради й остаточне слова узгодження за Верховною Радою України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
nfr Показати IP 23 Лютого 2015 20:13
ооо новий дерибанчик......
НЕЛУЧАНИН Показати IP 23 Лютого 2015 21:12
"Володимир Гунчик згодом додав: нині вже є такі сільські ради. Деякі з них готові приєднатися до Луцька. «Видно земельку вже всю продали», - припускає він" .луцьк додерибанить земельку
Оксана Показати IP 23 Лютого 2015 22:49
А можна Маяківські сільській раді до Боратина приєднатись. Так хочеться в чистоті жити з гарними дорогами а не в смітті та вибоїнами. Приєднайте а
Льоня Показати IP 24 Лютого 2015 08:13
Приєднати до Боратинськоі с ради було б добре Заборольську с раду, в якій вся земля продана, сільські вулиці в болоті та ямах, для громади нічого не робиться, територія не розвивалася десятками років, повний застій. Разом з тим, приємно за боратинців, сільський голова робить для себе і для людей, а в Заборолі- тільки для себе, для себе, для себе... І кінця краю не видно, безпросвітна тьма.
Петрушка Показати IP 24 Лютого 2015 09:48
Что этот голосвастик очкастый курит блин??! Может это в Луцке земелька закончилась?? Или он думает в сельсоветах пригородных залетные д*билы, я извиняюсь, работают?) Перевозчиками лучше бы занялся, если негде энергию выплеснуть. Боратинська сельсоветина is the best думаете??) Маршрутка, с*ка, на Рованцы 3,50 грн. (маршрут длинною 7 км.!! НАИМЕНШИЙ В ОБЛАСТИ!!! между прочим)еще и ходит по маршруту хр*н знает что (переделанные микроавтобусы запретили говорити!?;) - Да неужели!)) где (какая сволочь додумалась пустить ее низом по Парковой вместо центра по Воли, а!!???) и когда (последний рейс из города, по будням, в 20.00, а как выходные то и в 17.00 спокойно может окончиться робочий день у водилы, без какого-либо предупреждения б...ь!!(().

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus