USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Мені подобається жити в Україні», - двократний чемпіон світу з бразильського джиу-джитсу

27 Червня 2016 09:40
Вихованці волинського клубу з бушинкан джиу-джитсу, бразильского джиу-джитсу та грепплінгу «GARDA» днями мали нагоду познайомитися з живою легендою спорту. На тренувальні збори до Луцька завітав двократний чемпіон світу, володар чорного поясу з бразильського джиу-джитсу (другий дан) Освальдо Орнелас.

Навчатися джиу-джитсу Освальдо Орнелас почав з 16 років. Зараз йому - 36. Останні 20 років він послідовно дотримується головних принципів джиу-джитсу. Адже для послідовників цього виду боротьби – це не просто спорт, це – філософія життя.

- Яка ваша формула успіху? Що треба зробити, аби стати чемпіоном?

- Є декілька принципів, яких я незмінно дотримуюся. Завзято тренуйся і щоразу собі нагадуй, що треба тренуватися ще більше. Не будь злим в залі, стався до всіх з повагою. Поважай своїх тренерів, одноклубників, постійно наслідуй традиції та правила, які заведені в спорті: здорове харчування та здоровий спосіб життя.

Ніколи не сумуй, якщо ти програв чи довелося здатися. Завжди намагайся на це подивитися, як на черговий етап навчання, будь-який поєдинок - це завжди частина навчального процесу.

Ніколи не бійся суперників. Завжди намагайся боротися. Ніколи не звертай уваги на те, який суперник, пам’ятай першочергово, що він такий же як і ти – в нього такі ж руки і ноги.
- Чому саме такий життєвий вибір: джиу-джитсу?

- Незважаючи на те, що це – національний вид спорту, я завжди відчував, що джиу-джитсу – те, чим мені подобається займатися. Адже це бойове мистецтво дуже ефективне. У бразильському джиу-джитсу ми можемо стирати різницю в силі між суперниками. Тут ти можеш використовувати свою техніку, щоб перемагати сильнішого. Все залежить від твого рівня майстерності.
Джиу-джитсу - це специфічний вид ведення бою. У ньому два суперники працюють в дуже тісному контакті і не завжди можна вдарити якимись частинами тіла. Працювати доводиться в незручних умовах. І тому уміння джиу-джитсу в комплексі поєднує силу, технічні навички, потенціал, психологічний стан і, звичайно, мислення.
Адже саме в цьому виді боротьби у всіх суперників практично рівні шанси і можливості для перемоги. Джиу-джитсу швидше можна прирівняти до шахів (хто кого переграє) , аніж назвати цей вид спорту «кривавим».

- Які поради ви даєте своїм учням?

- Найперше - тренуватися і вести здоровий спосіб життя. А також дотримуватися тих же принципів, які дотримуюся й сам, про які говорив раніше.
- Чи були у Вашій практиці випадки, що заняття цим видом боротьби змінило чиєсь життя?

- Я знаю реальні історії про дітей, які прийшли займатися джиу-джитсу в Бразилії. Вони мали проблеми в школі, вдома. Та з часом, після занять, вони стали більш врівноважені, впевнені в собі, більш зібрані, спокійні. І це помічали оточуючі: тренери, друзі, батьки.
- Як вам живеться в Україні?

- Знаєте, чудово. Бо я тут бачу, що попри популярність інших видів боротьби, мене тут добре приймають. А ще тут гарна їжа, гарні дівчата. Я щасливий тут.

***

Освальдо Орнелас приїхав до Луцька в рамках тренувальних зборів клубу «GARDA». Як розповідає голова ГО «GARDA» Михайло Савчук, учасники клубу успішно відпрацювали змагальний сезон.
ЧИТАТИ ЩЕ: НАЙМІЦНІШИЙ МЕТАЛ ГАРТУЄТЬСЯ НАЙСПЕКОТНІШИМ ВОГНЕМ, – ВОЛИНСЬКИЙ СПОРТСМЕН МИХАЙЛО САВЧУК

Тож на літо запланували низку технічних семінарів, куди запрошуватимуть відомих борців. Головна мета семінару, на який запросили Освальдо – показати технічні прийоми, зокрема переводу зі стійки на землю. Власне, перший семінар відбувався у п’ятницю, 24 червня. А наступного дня в Луцьку очікували представників клубів джиу-джитсу з інших регіонів, зокрема, Львова, Рівного, Києва та Івано-Франківська.
Звісно, будь-якому виду спорту важко розвиватися без підтримки. Отож клуб висловлює велику подяку всім тим, хто вірив і допомагав команді їздити на змагання та організувати цей тренувальний семінар. Зокрема, за допомогу в підготовці команди клубу джиу-джитсу та греплінгу «GARDA» дякують Олексію Шмігелю, Вадиму Борецькому (ТОВ «Авто Вест Груп») та Матвійчуку Андрію Леонідовичу (ТзОВ «Західна лінія») за фінансову підтримку, а також директору ДЮСШ №2 Валерію Панчуку.

Розмовляла Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus