USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До Луцька завітали представники Німецького Червоного Хреста

21 Жовтня 2016 07:00
Відсвяткували 10-річчя співпраці волинських та німецьких представників Товариства Червоного Хреста, - повідомили у прес-службі Червоного Хреста. Співпраця між представниками волинської та німецької місій Червоного Хреста з міст Бад Нойенар-Арвайлер та Дьорпенбула започаткувалася ще 27 вересня 2006 року.

За цей час Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України отримала значну допомогу від Німецького Червоного Хреста. Зі слів голови обласного осередку Валентини Пришко, за ці 10 років німецькі колеги на Волинь передали гуманітарну допомогу для лікувальних установ та навчальних закладів – на суму понад 400 тисяч гривень, а для малозабезпечених громадян – на суму 737 тисяч гривень. В час стихійного лиха, яке спіткало Волинську область у липні 2007 року Німецький Червоний Хрест привіз 4 тисячі 270 тонн допомоги на суму понад 3 тисячі євро.

Крім того, за сприяння Німецького Червоного Хреста, упродовж 2013-2015 років оздоровилися 50 дітей-сиріт із районів Волинської області, що особливо потерпіли від наслідків аварії на ЧАЕС та дітей учасників АТО.

З нагоди відзначення 10-річчя цієї співпраці на Волинь прибули представники Німецького Червоного Хреста окружного об’єднання Арвайлер на чолі з заступником голови цього осередку – Бернардом Шрікером. На урочистості, яка відбулася в приміщенні Волинської облдержадміністрації, за допомогу німецьким гостям подякували представники Волинської обласної влади, вручивши грамоти та подяки.
«Є речі, які за гроші не купиш – це, зокрема, доброта та милосердя. Тому ще раз хочу подякувати вам за ту допомогу, яку ви надаєте. Щиро хочу подякувати і волонтерам, які у 2015 році допомогли зібрати кошти для того, аби наші діти змогли доїхати на оздоровлення до Німеччини», - сказала, підсумовуючи урочистий захід – Валентина Пришко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
волонтер Показати IP 21 Жовтня 2016 07:22
Пришко, як завжди на висоті.Німці видно задоволені!!!!!
мій Показати IP 21 Жовтня 2016 10:51
дід похоронений під час війни нп Вейсак, Сілезія, Германія чи можуть ті німці вказати де той населений пункт бо карти гугл не допомагають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus