USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На підтримку Червоного Хреста знайдуть кошти в бюджеті Волині

14 Грудня 2016 14:51
Оскільки Міністерство охорони здоров’я припинило фінансування патронажної служби Червоного Хреста України, майже два мільйони гривень на її підтримку у наступному році шукатимуть в обласному бюджеті.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства та дитинства 14 грудня.

Депутати розглянули проект рішення про підтримку патронажної служби Червоного Хреста України.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк, впродовж років на утримання патронажної служби кошти виділяло Міністерство охорони здоров’я. Цьогоріч стало відомо, що Міністерство не надаватиме їх.

Голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Пришко повідомила, що здійснили оптимізацію – якщо у 2016 році бюджет становив 2,122 мільйона гривень на рік, то після оптимізації на 48,7% на наступний рік бюджет становитиме 1,885 мільйона гривень. Наразі не просять кошти на зарплату усіх штатних працівників, адже зарплату отримують від міжнародних програм Червоного Хреста.

В ОДА пояснили, що фінансування Товариства Червоного Хреста та його осередків за рахунок коштів місцевих бюджетів може бути вирішене у формі надання фінансової підтримки на виконання заходів, затверджених місцевою програмою.

Голова комісії Олександр Зінчук зауважив, що кошти на підтримку Червоного Хреста можна знайти в обласному бюджеті. Управлінню охорони здоров’я члени комісії рекомендували розробити відповідну програму спільно з Товариством Червоного Хреста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus