USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

До Луцька з’їхалися колекціонери

31 Травня 2016 20:28
Форум колекціонерів Волині відбувся у Луцьку. У ньому взяли участь колекціонери з Волині, Львівщини, Рівненщини і навіть представник з Америки (Чикаго), який на той час перебував у гостях в Луцьку, - повідомили у Волинському обласному Центрі туризму, спорту та екскурсій.

На Форумі до уваги учасників та гостів представили безліч видів колекціонування:

- нумізматика – монети країн світу, НБУ України, Польщі, Німеччини, Росії, країн СНД, і навіть монети Луганського патронного заводу, окремі колекції монет на морську та спортивну тематику, з флорою та фауною, найбільша з яких – срібна, важить один кілограм, а також єдина в Україні монета зі шрифтом Брайля, відзначена «Книгою рекордів України»;

- філателія (колекціонування марок), представлена Волинською дирекцією «Укрпошта», волинським клубом філателістів та окремими філателістами. Тижневик «Слово Волині» представив власні марки на конвертах. Заслуговує на увагу колекція та цікаві матеріали на основі філателії В.В. Козлова «Хребетні тварини Волині». Широко представлена колекція лучанина медової тематики, яку свого часу представляв екс-президент України Віктор Ющенко за кордоном.

- боністика – колишні та сучасні паперові гроші Німеччини, Польщі, Росії, України та інших країн;

- бібліофільство – книжкові знаки, колекція Конституцій різних країн світу;

- календофілія – календарики;

- фалеристика – ордени, медалі, значки, жетони та інші нагороди;

- філокартія – листівки, репродукції образотворчого мистецтва;

- геральдика – герби населених пунктів Волині;

- філуменія – сірникові етикетки та коробки;

- перидромофілія – залізничні квитки;

- талеристика – талони, купони, паперові сурогати;

- скрипорилія – облігації та акції.
Найбільше захоплення в усіх викликав наймолодший 4-річний колекціонер Володимир з Луцька, який представив свою колекцію іграшкових мініатюр з «Кіндер-сюрпризів». Його колекція налічувала більше 100 різних героїв мультфільмів, статуеток. Юний колекціонер може годинами розповідати про кожен експонат. Захоплення колекціонуванням передалось хлопцю від його діда Миколи, який також представляв свою колекцію монет, найбільшою гордістю якої є унікальна монета – єдина в світі – з власним зображенням.
Директор Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін представив свою чайну колекцію, яка містила упаковки з-під чаю різних виробників світу.
Здивувала присутніх колекція мініатюрних вітрильників в пляшках В. Ящука.
Вчитель Луцького НВК №9 В. Бич представив колекцію на тему «Шекспіріада», яка містила різні предмети – марки, листівки, книги, журнали із зображеннями та працями Вільяма Шекспіра.

Сергій Деркач виставив оригінальну колекцією міні-пляшечок зі спиртними напоями у вигляді вітрильників, спортивного інвентаря та інших предметів.

Заслуговують на увагу колажі з монетами та банківськими платіжними картками майстрині з Луцька В. Галкіної. «Монетний двір туриста» з міста Рівного представив колекцію монетовидних жетонів та паспорт мандрівника.

Ще на виставці присутні могли оглянути колекції пакетиків з цукром, зібраних зі всього світу, гральних карт, автографів знаменитих людей, олівців та стиральних гумок, букварів (різних народів), політичної атрибутики. Л. Сахнюк представив карикатури (шаржи) на колекціонування, колекціонерів.

Крім знайомства з різними колекціями, всі хто завітав на виставку мали можливість поділитись досвідом свого збиральництва, розповісти про свої захоплення.

Член асоціації колекціонерів «Паритет» Анатолій Сєрков розповів про різні види колекціонування, які є не лише на теренах нашої області, а й за кордоном. Цікавими були розповідь та експонати А. Завгороднього на тему Луцька (марки, значки, вимпели, друковані видання та інше).

Як зазначив колекціонер з Америки: «Колекціонуванням захоплюється від 20 до 50% населення». За кількістю колекціонерів на душу населення в деяких країнах навіть оцінюють загальну культуру нації. Це ефективний засіб для розвитку пізнавально-дослідницької діяльності у дітей, який розвиває вміння спостерігати, порівнювати, аналізувати, узагальнювати, виділяти головне, володіти умінням пошуку аналогів, комбінувати, розширює їх кругозір, поглиблює знання про оточуючий світ.

По завершенню кожен учасник Форуму отримав сувеніри від організаторів: абетку лучанина, календарики Центру туризму, оригінальні джокери гральних карт, тематичні візитки, друковану літературу з тематиками колекціонування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 1 Червня 2016 08:19
А дана виставка при форумі працювала тільки один день, чи вона ще триває?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus