USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

До Місяця запустили приватний посадковий модуль Nova-C

15 Лютого 2024 20:47
Посадковий модуль Nova-C техаської компанії Intuitive Machines стартував до Місяця 15 лютого і успішно вийшов на орбіту. Посадка на південну сторону Місяця запланована на 22 лютого.

Офіційно місія називається IM-1 – це абревіатура від назви компанії Intuitive Machines, творців апарата. Спочатку запуск запланували на ранок 14 лютого, проте через технічну несправність політ перенесли на добу. 15 лютого близько 8-ї ранку за київським часом модуль Nova-C вирушив у космос на борту ракети Falcon 9 компанії SpaceX, пише Бабель.

Міжпланетна станція має вагу 657 кг, її назвали Odysseus («Одіссей»). Вона несе шість науково-дослідних приладів NASA, призначених для вивчення навколишнього середовища в зоні посадки, радіоастрономії, відпрацювання технології точної посадки, звʼязку і автономної навігації. А ще пʼять комерційних вантажів.

Читати ще: Ялинка в космосі: NASA показало зоряне скупчення, яке нагадує святкове дерево

«Науково-технологічні вантажі, що відправляються на поверхню Місяця, мають закласти основу для пілотованих місій і постійної присутності людини на місячній поверхні», – зазначили в компанії Intuitive Machines. Якщо посадка пройде успішно, то наступні апарати Intuitive Machines запускатимуть уже зі складнішими приладами та інструментами.

Якщо апарат успішно приземлиться на Місяці – це буде перша більш ніж за 50 років посадка на природний супутник Землі американського космічного корабля, а також перший раз, коли її здійснить приватна компанія.

Компанія Intuitive Machines планує в березні відправити до Місяця другий посадковий модуль, а в червні – третій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus