USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До пів сотні звернень щодня: у Волинській психіатричній лікарні зайняті 95% ліжок

3 Червня 2022 17:27
Від початку повномасштабної війни пацієнтів у Волинській психіатричній лікарні стало більше. Станом на 2 червня у медзакладі зайняті 95% ліжок.

Про це розповіла Суспільному директорка медустанови Людмила Юрко.

Щодня на консультацію до психіатрів в поліклінічне відділення Волинської психіатричної лікарні звертається до пів сотні пацієнтів.

Зі слів директорки медзакладу, значною мірою зросла кількість пацієнтів із тривожними та панічними станами, з невротичною стресопохідною патологією. Людмила Юрко каже: пацієнти – різного віку та статі.
Усього в структурі медзакладу 12 відділень. Зі слів лікарки Світлани Шолохової, у палаті інтенсивної терапії в період спалаху COVID-19 лікували хворих на коронавірус, нині відділення працює для пацієнтів всієї лікарні.
Медикаментами лікарня забезпечена.

«З логістикою на початках в нас було трошки складніше. Зараз у нас практично все є: нейролептики, транквілізатори, серцеві препарати, розчини для капання, системи та ліки для невідкладної медичної допомоги», – каже психіатриня Леся Романюк.
Від 24 лютого амбулаторно та у стаціонарі обласної психіатричної лікарні пролікували 215 переселенців, серед них 20 дітей.

«Дуже багато пацієнтів з ознаками деменції, це як і серед мешканців Волині, так і в тимчасово переселених українців», – каже керівниця медзакладу Людмила Юрко.

У Волинській психіатричній лікарні облаштували укриття. Туди під час повітряної тривоги переходять пацієнти та медперсонал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
МайСтрим Показати IP 3 Червня 2022 22:50
Скоро і там буду
Яник до МайСтрим Показати IP 4 Червня 2022 01:55
Всі там будуть.після війни так точно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus