USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

До півмільйона протестантів святкували День подяки в центрі Києва

18 Вересня 2017 21:32
У неділю, 17 вересня, на Хрещатику вперше в історії України святкували День Подяки. Це свято у протестантських українських церквах відзначалося з давніх давен, але кожна церква обирала свій день. Відрізнялися навіть його назви: День подяки або Жатва. В цей день Богові дякують за врожай, а в ширшому філософському розумінні за всі плоди життя, які він дає.

Святкування відбулося в рамках року, коли ми відзначаємо 500-річчя Реформації церкви – протестантизму. Тому на Хрещатик прийшли віруючі не якоїсь одної, а буквально всіх протестантських конфесій, які є в Україні: англікани, адвенстити сьомого дня, баптисти-євангелісти, лютерани, методисти, меноніти, пресвітеріани, п'ятидесятники, харизмати.

Чи не половина учасників Дня Подяки не належали до жодної з церков. Було багато киян, чимало приїхало з територій, що межують з зоною бойових дій.

День подяки розпочали зі спільної молитви керівників різних протестантських церков.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини керівник міжконфесійного молодіжного відділу Р-500 Роман Кравчук, вперше з часів Майдану у центрі Києва зібралася така кількість людей. З його слів, основна ідея проведення свята полягає в тому, щоб донести до українців біблійні ціності. «Наша мета впровадити цей день на постійній основі, демонструвати людські та біблійні цінності. Тільки віра в Бога дасть українцям шанс бути щасливими», - запевнив Роман.

Він розповів, що протягом усього дня на головній вулиці столиці відбувалися різноманітні розважальні заходи як для дітей, так і для дорослих, включаючи спортивні змагання, книжковий ринок та інші атракції.

Однією з родзинок фестивалю став фінал Всеукраїнського автопробігу. Як повідомив Роман, за 14 днів колона побувала у 24 областях України, подолавши понад 500 кілометрів шляху.

«Цим автопрбігом ми показали також і наше ставлення і прагнення до територіальної єдності України», - зазначив Роман Кравчук.

Окрім того, вдалося йому побувати на спеціально організованій зустрічі із всесвітньо відомим спікером Ніко Вуйчичем, людиною без рук і ніг та без обмежень, де він поділився історією свого життя та відповів на запитання журналістів.

«Своїм прикладом Ніко показує усім нам як можна вийти із складних життєвих ситуацій. Для цього варто лише жити за біблійними цінностями, вірити у любов та прощення», - висловився Роман щодо зустрічі із Вуйчичем.

Апогеєм святкування, на думку Романа Кравчука, стала спільна молитва майже півмільйона українців. «Усі молилися за мир в Україні. Хочеться зробити такі події традиційними для нашого суспільства», - підсумував він.

Фото Укрінформ, Апостроф

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus